Gost iz prakse: Dejavnosti Evropske unije in obvladovanje krize COVID-19

14. 12. 2020 11.00 | Fakulteta za management, Koper, na daljavo

gost iz prakse 

 

 

Dr. Zoran Stančič
(Predstavništvo Evropske komisije v Republiki Sloveniji)

 

bo študentom pripravil predavanje

DEJAVNOSTI EVROPSKE UNIJE IN OBVLADOVANJE KRIZE COVID-19

 

Koper | 14. december 2020 | ob 11:00

Fakulteta za management UP

VLJUDNO VABLJENI! 

 

Dr. Zoran Stančič je svojo raziskovalno pot pričel kot mladi raziskovalec na Oddelku za arheologijo na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Pozneje se je zaposlil na Znanstvenoraziskovalnem centru Slovenske akademije znanosti in umetnosti (ZRC SAZU), kjer je ustanovil Center za prostorske študije. Od leta 1999 - 2000 je bil tudi namestnik direktorja ZRC SAZU. Njegovo raziskovalno delo vključuje uporabo fotogrametrije in geografskih informacijskih sistemov v arheologiji. Predaval je na domačih in tujih univerzah.

Od leta 2000–2004 je bil državni sekretar Republike Slovenije odgovoren za znanost (na Ministrstvu za šolstvo, znanost in šport). Leta 2004 je postal namestnik generalnega direktorja na Generalnem direktoratu za raziskave pri Evropski komisiji v Bruslju, od leta 2009–2015 pa namestnik generalnega direktorja na Generalnem direktoratu za informacijsko družbo in medije pri Evropski komisiji. Od leta 2016 vodi dr. Zoran Stančič Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji.

 

Gost bo v okviru predmetov Poslovna angleščina 2 (visokošolski program) predstavil dejavnosti in mehanizme EU v času krize COVID-19 ter spregovoril tudi o odnosu s sosednjimi oz. bližnjimi državami EU in izgledih za širitev.

Predavanje bo izvedeno v okviru predmeta Poslovna angleščina 2 na dodiplomskem študijskem programu, pri viš. pred dr. Dubravki Celinšek

 

Tekst: viš. pred. dr. Dobravka Celinšek 


4. december 2020 | FM | Predavanja

Družbena omrežja

Kazalo