Gost iz prakse: Strokovno usposabljanje vodij pri PZS

11. 11. 2021 16.30 | Fakulteta za management, Koper, P9

gost iz prakse 

 

 

Jurček Nowakk
(vodja Odbora Planinstvo za invalide in osebe s posebnimi potrebami (Pin/OPP) pri Planinski zvezi Slovenije)

bo s svojo skupino pri predmetu "Vodenje" govoril o

Strokovnem usposabljanju vodij za delo na področju planinstva za invalide in osebe s posebnimi potrebami (Pin/OPP) 

PREDAVANJE JE BILO PRESTAVLJENO. NOV DATUM BO ZNAN KMALU.

P9 | 11. november 2021 | ob 16:30

Fakulteta za management UP

 

Jurček Nowakk je predan prostovoljstvu in nevladništvu že dobrih 40 let, v njegovi karieri se je nabralo precej stvari, na katere je zelo ponosen. Je pobudnik številnih idej in projektov in prejemnik mnogih priznanj in nagrad, med njimi HORUS-ov nagrajenec za družbeno odgovornost in še veliko več.  Njegova vizija je usposobiti čim več strokovnega kadra za vodenje v skupinah in v odborih teoretično z dodano akcijo za posamezno kategorijo Pin/OPP. Sodeloval pri osnovnem delovnem gradivu usposabljanja Priročnik in planinec,  pri prvem pilotnem usposabljanju vodij z akcijo Gluhi strežejo v planinskih kočah leta 2017 in še v mnogih akcijah….  »Z akcijo pišemo zgodovino dobre prakse vključenosti« Jurček Nowakk

 

 

 

 

Dela in naloge vodnikov oz. vodij za ranljive skupine (gluhe, slepe, gibalno ovirane) se dosegajo z dobrim usposabljanjem in s primeri dobrih praks, z akcijami, katerih geslo je »bodimo inkluzivni«. Poslanstvo in cilji usposabljanja so bili zavidljivi z akcijami "Gluhi strežejo v planinskih kočah", "Slepi in slabovidni osvajajo vrhove", "Skupaj v hribe" ipd. Naloga PZS oz. njenega odbora za Planinstvo za invalide in osebe s posebnimi potrebami in njenih vodij je slediti poslanstvu, da omogoča enakost planincev in dostopnost do gora za vse.

Za usposabljanje vodij je potrebno poleg obstoječega gradiva tudi sodelovanje s strokovnim kadrom, ki dela z invalidi, mentorji planinskih skupin in funkcionarji društev. Program stalnega strokovnega usposabljanja se nadaljuje, saj bo v prihodnosti pokrival velik del populacije v Sloveniji na športni, socialni, izobraževalni, zdravstveni, vseživljenjski poti.

 

Predavanje bo izvedeno v okviru predmeta "Vodenje" na magistrskem podiplomskem študijskem programu Management, pri prof. dr. Maji Meško. V kolikor želite prisostvovati predavanju se obrnite na nosilca predmeta.

 

 


4. november 2021 | FM | Predavanja

Družbena omrežja

Kazalo