Gost iz prakse: Vodenje bolnišnice v spreminjajočih se pogojih poslovanja

18. 1. 2022 15.30 | Fakulteta za management, Predavalnica 1

gost iz prakse 

 

 

Dr. Radoslav Marčan
Direktor Ortopedske bolnišnice Valdoltra

   bo študentom pripravil predstavitev na temo

VODENJE BOLNIŠNICE V SPREMINJAJOČIH SE POGOJIH POSLOVANJA

 

Koper | 18. januar 2022 | ob 15.30
Fakulteta za management | Predavalnica 1

 

VLJUDNO VABLJENI! 

 

Dr. Radoslav Marčan je doktor medicine, s specializacijo v otropediji, ki trenutno zelo uspešno opravlja delo direktorja Ortopedske bolnišnice Valdoltra. Ima številna znanja in izkušnje s področja managementa v zdravstvu, saj vodi Ortopedsko bolnišnico Valdoltra že osem let. Prav tako še vedno opravlja delo ortopeda, ki je njegov prvi poklic, saj je od specializacije v letu 1983 do danes opravil ogromno operativnih posegov kolkov, kolen, hrbtenice, ter v letu 1991 opravil tudi prvo artroskopijo rame v Sloveniji. Bil je tudi vodja oddelka za artroskopijo sklepov in športne poškodbe. 

 

 

 

V teh negotovih časih covida-19 je slovenski zdravstveni sistem ter z njim številne slovenske bolnišnice in bolnišnično osebje na preizkušnji. Dolgoletno neprilagajanje zdravstvenega sistema razmeram v družbi je s prihodom epidemije razgalilo vso težave s katerimi se sooča slovenski zdravstveni sistem. Del tega sistema je tudi Ortopedska bolnišnica Valdoltra, ki je ena najpomembnejših slovenskih bolnišnic. Nahaja se v Ankaranu na obali Jadranskega morja v jugozahodni Sloveniji. Njeni začetki segajo v leto 1909, ko je postala moderna zdravstvena ustanova za zdravljenje vseh oblik kostne in sklepne tuberkuloze, ortopedskih bolezni in poškodb muskulo-skeletnega sistema, namenjena otrokom iz celotne avstro-ogrske. Od takrat se je bolnišnica s postopno in celovito obnovo, vlaganjem v sodobno opremo in tehnologijo, predvsem pa v ljudi in znanje, povzpela do današnje vrhunskosti in odličnosti na področju ortopedske diagnostike in operative v Evropi. Vodenje takšne inštitucije pa zahteva tudi vrhunska znanja na področju managementa, poznavanja zakonodaje, javnega sektorja, človeških virov in specifičnih znanj na področju zdravstva... kako je biti direktor velike slovenske bolnišnice, kakšni so izzivi dela managerja v zdravstvu,...o vsem tem in še več nam bo spregovoril dr.Radoslav Marčan. 

Predavanje bo izvedeno v okviru predmeta Management nepridobitnih organizacij na visokošolskem strokovnem dodiplomskem študijskem programu Management pri pred. dr. Bojanu Mevlji.

 


 

17. januar 2022 | FM | Predavanja

Družbena omrežja

Kazalo