Gost iz prakse: Izkušnje s kickstarter kampanjo: Kobeiagi Kilims

24. 2. 2016 10.30 | Fakulteta za management, Škofja Loka, Partizanska 1, predavalnica 1

gost iz prakse 

 

 

mag. Nina Mršnik in mag. Ivana Blaž,
podjetje Kobeiagi Kilims

 

  

 

Naslov predavanja:

IZKUŠNJE S KICKSTARTER KAMPANJO: KOBEIAGI KILIMS

 

 

Škofja Loka ǀ 24. februar 2016 ǀ ob 10.30
Fakulteta za management ǀ Partizanska 1 ǀ predavalnica 1

 

 

Mag. Nina Mršnik je diplomirala na beneški univerzi za arhitekturo na smeri industrijsko oblikovanje in magistrirala iz produktnega oblikovanja na Royal College of Art. Preden se je leta 2010 vrnila v Slovenijo in ustanovila Grupo, skupino volunterskih oblikovalcev, arhitektov in rokodelcev, je potovala po svetu in delala pri različnih projektih. Trenutno se v lastnem podjetju Kobeiagi Kilims ukvarja z bosanskimi čilimi in riše portrete.

Mag. Ivana Blaž je diplomirala na beneški univerzi za arhitekturo ter magistrirala iz trajnostnega oblikovanja in arhitekture na Elisavi v Barceloni. Sodelovala je v Grupi, skupini volunterskih oblikovalcev, arhitektov in rokodelcev in pri skupini Prostorožu, skupini, ki raziskuje, preverja in odpira možnosti uporabe javnega prostora za potrebe ljudi v mestu. Trenutno se v lastnem podjetju Kobeiagi Kilims ukvarja z bosanskimi čilimi.

 

Gostji iz prakse bosta v svojem predavanju predstavili pot od koncepiranja začetne ideje projekta, o izkušnji kickstarterja do ustanovitve podjetja ter vsem vmes. Čilimi so ročno tkane volnene preproge, ki jih tkejo izkušene bosanske tkalke in za katere ustvarjajo sodobne vzorce ter skrbijo za njihovo promocijo in prodajo. S projektom si prizadevajo ohraniti obrt tkanja čilimov v Bosni, opolnomočiti bosanske ženske (tkalke) in razširjati trajnosten odnos do produktov.

Predavanje bo izvedeno v okviru predmeta Podjetniški projekt pri prof. dr. Mitju Ruzzierju.

22. februar 2016 | FM | Predavanja

Družbena omrežja

Kazalo