Gost iz prakse: Jezik na tnalu – kako se sporazumeti z vsakdanjim jezikanjem

16. 12. 2016 17.00 | Fakulteta za management, Koper, Trg Brolo 12, predavalnica B3

gost iz prakse 

 

 

Marko Brecelj
DPZN – Društvo Prijateljev Zmernega Napredka

  

 

Naslov predavanja:

JEZIK NA TNALU – KAKO SE SPORAZUMETI Z VSAKDANJIM JEZIKANJEM

 

 

Koper ǀ 16. december 2016 ǀ ob 17. uri
Fakulteta za management ǀ Trg Brolo 12 ǀ predavalnica B3

 

VLJUDNO VABLJENI!

 

 

Marko Brecelj, rojen 1951 v Sarajevu, začne svojo glasbeno pot kot violinist v kvartetu Trije črnci in v ljubljanskem triu Krik. Širše poslušalstvo navduši že njegov kantavtorski prvenec Cocktail, izdan leta 1974. Skupaj z Borisom Beletom ustanovi kultno rock skupino Buldožer, kjer je deloval kot pisec večine besedil in pevec. Eden izmed vrhuncev skupine je bila plošča Pljuni istini u oči. V okviru te vsejugoslovanske atrakcije je Marko Brecelj postal eden vidnejših frontmanov, vokalistov in avtorjev na jugoslovanskem rockovskem prizorišču konca 70. let 20. stoletja.
Mnoga leta skrbnik Mladinskega, kulturnega, socialnega in multimedijskega center (MKSMC) v Kopru, še vedno predsednik Društva prijateljev zmernega napredka. Večkrat je tudi neuspešno kandidiral za mesto župana mestne občine Koper.

Gost nam bo na primerih dobre umetniške prakse predstavil performativna načela "mehkega terorizma" in kako se je mogoče z njegovo pomočjo soočiti in sporazumeti ob srečanju z besednimi in jezikovnimi nejasnostmi današnje govorice.

Predavanje bo izvedeno v okviru predmeta Raziskovalno-kreativnega seminarja – Praktikum II pri asist. dr. Igorju Bijukliču.

 

13. december 2016 | FM | Predavanja

Družbena omrežja

Kazalo