Gost iz prakse: Mednarodna obdavčitev podjetij

8. 1. 2019 16.30 | Fakulteta za management, Koper, Trg Brolo 12, predavalnica B8

gost iz prakse 

 

 

Mag. Rosana Dražnik,
mednarodna davčna svetovalka 

   

 

Naslov predavanja:

MEDNARODNA OBDAVČITEV PODJETIJ

  Predavanje bo v angleškem jeziku s prevodom v slovenščino.

 

 

Koper ǀ 8. januar 2019 ǀ ob 16.30
Fakulteta za management ǀ Trg Brolo 12 ǀ predavalnica B8 

 

VLJUDNO VABLJENI! 

 

Rosana Dražnik, magistra davčnega prava in davčna svetovalka v družbi Finera svetovanje, se pri svojem delu vsakodnevno srečuje z davčnimi žulji s področja obdavčitve pravnih in fizičnih oseb. Stranke celovito podpira na računovodskih in davčnih področjih, ki so zanje pomembna. Pri svojem delu si je nabrala tudi veliko izkušenj v davčnih postopkih. Je avtorica številnih člankov z davčnega področja, ki jih objavlja doma in v tujini, med drugim je soavtorica mednarodne publikacije na temo DDV. Je tudi predavateljica, ki predava tako v Sloveniji kot tudi v tujini.

 

Gostja iz prakse bo predstavila naslednje teme: kako se odpravlja mednarodno dvojno obdavčenje, kaj lahko obdavči tuja država, če tam poslujemo prek poslovne enote, kaj lahko obdavči tuja država, če tam poslujemo prek hčerinske družbe, izbira oblike poslovanja v tujini – vsako podjetje ima vsaj tri možnosti glede prihoda na tuji trg, davčne oaze, izstop iz določene države, novosti lizinga po MSRP.

Predavanje bo izvedeno v okviru magistrskega študija Ekonomija in finance v angleščini, ki omogoča pridobitev dvojne diplome in ga izvajamo skupaj z Moskovsko državno univerzo Lomonosova, in sicer pri predmetu Davki in davčna politika, ki ga predava doc. dr. Tatjana Horvat.

 

  

 

7. januar 2019 | FM | Predavanja

Družbena omrežja

Kazalo