Gost iz prakse: Metrel d.d.

3. 6. 2019 8.30 | Fakulteta za management, Koper, Cankarjeva 5, RU

gost iz prakse 

 

 

Bruno Jelenčič
Direktor trženja, Metrel d.d.

   

 

Naslov predavanja:

METREL

 

Koper ǀ 3. junij 2019 ǀ ob 8.30
Fakulteta za management ǀ Cankarjeva ulica 5 ǀ RU učilnica

 

VLJUDNO VABLJENI! 

 

Bruno Jelenčič, direktor trženja je inženir elektrotehnike, petnajst let zaposlen v podjetju Metrel d.d.. V celotnem obdobju je opravljal različne vloge in imel zadolžitve za različna področja v podjetju. Začetek je bil posvečen prodaji v vlogi produktnega vodje, kjer je bil glavni cilj razvoj odnosov in prodaje na ruskem trgu. V nadaljevanju je opravljal delo direktorja prodaje in marketinga, direktorja servisa in kakovosti in v zadnjem obdobju petih let opravlja delo direktorja trženja.

Cilj te vloge je posvečen povečevanju prepoznavnosti blagovne znamke Metrel na globalnih trgih in dodatni krepitvi prepoznavnosti podjetja v domačem, slovenskem okolju.

 

Direktor trženja,  g. Bruno Jelenčič bo predstavil podjetje Metrel d.d., Horjul.

Podjetje Metrel d.d. je del skupine Metrel, ki jo predstavljajo poleg Metrel d.d. še podjetje Metrel Mehanika iz Horjula, Metrel Gmbh v Nemčiji, Metrel UK v Veliki Britaniji in podjetje Kopa iz Slovenj Gradca. Skupina Metrel zaposluje v vseh omenjenih državah okoli 450 ljudi in je v letu 2018 ustvarila preko 33,5 mio € prodaje.

Metrel d.d. je proizvajalec merilne in testne opreme za električno varnost na različnih področjih. Visoko tehnološko podjetje je vodilno v svetu na področju testiranja varnosti električnih instalacij. Nahaja se v Horjulu, kjer tesno sobiva z lokalnim okoljem in prebivalci. Trenutno je v Metrelu d.d. zaposlenih preko 200 ljudi. Podjetje proizvaja preko petdeset različnih produktov, ki jih izvaža na več kot 80 svetovnih trgov. Podjetje je zelo razvojno naravnano in zaposluje kadre iz različnih področij, tehnični del pokrivajo večinoma kadri s področja elektrotehnike in računalništva.

V zadnjih desetih letih se je podjetje spreminjalo iz klasičnega proizvodnega podjetja v modernejše, tržno naravnano proizvodno podjetje, ki skrbi za razvoj novih inovativnih produktov in vzporedno gradi prepoznavnost svoje blagovne znamke na globalnih trgih.

Svojo konkurenčno zgodbo in prednost gradi na lastnem razvoju, hitrem odzivu na potrebe trgov in na prilagodljivosti glede potreb posameznih lokalnih trgov. 

 

Predavanje bo izvedeno v okviru predmeta Od ideje do izdelka na dodiplomskem študijskem programu Management pri izr. prof. dr. Aleksander Janeš.

 

 

27. maj 2019 | FM | Predavanja

Družbena omrežja

Kazalo