Gostja iz prakse: CUP - od ideje do realizacije

16. 12. 2021 13.00 | Fakulteta za management, P5 Innolab

gostja iz prakse 

 

 

Metka Magdalena Šori
(vodja Centra uporabnih predmetov - Komunala Izola)

bo pri predmetu "Trajnostni projekti v podjetništvu" govorila o

CUP - od ideje do realizacije

 

P5 INNOlab | 16. december 2021 | ob 13.00

Fakulteta za management UP

 

 

Metka Magdalena Šori je pionirka ponovne uporabe v Istri. S projektom Reciklandija je v sodelovanju z Marjetico Koper vpeljala ponovno uporabo v osnovne šole MOK, izmenjavo oblačil je povzpela na nov nivo z dogodki SWAPjeTOP in vzpostavila prvi primorski Center Uporabnih Predmetov – CUP, ki deluje pod okriljem Komunale Izola z inovativnim brezdenarnim sistemom izmenjave. Vizija Komunale Izola je postati ekološko usmerjeno, napredno, sodobno tehnološko opremljeno in razvojno naravnano javno podjetje, zato vlaga v inovativne storitve tudi na področju preprečevanja nastajanja odpadkov. Koncept CUPa širijo tudi na druge lokalne organizacije z vzpostavitvijo izmenjevalnih kotičkov ter prenašajo to dobro prakso na bližnje občine.

 

 

 

 

 

Posledice prekomernega potrošništva današnje družbe močno ogrožajo okolje, zato je ključno najti alternativne rešitve. Na predavanju boste spoznali pot do realizacije zelene ideje CUP-a, ki temelji na izmenjavi, njene družbene učinke, orodja financiranja ter učinke na okolje.

Vabljeni, da se nam pridružite ob 13.00 v predavalnici P5 INNOlab na UP FM, Izolska vrata 2, 6000 Koper.

Predavanje bo izvedeno v okviru predmeta Trajnostni projekti v podjetništvu na univerzitetnem dodiplomskem študijskem programu Management, pri  izr. prof. dr. Tina Bratkovič Kregar. V kolikor želite prisostvovati predavanju se obrnite na nosilca predmeta.

 


19. januar 2022 | FM | Predavanja

Družbena omrežja

Kazalo