Gostujoče predavanje dr. Damjana Kukovca

4. 1. 2017 16.30 | Fakulteta za management, Koper, Trg Brolo 12, predavalnica B5

gostujoče predavanje 

 
 

dr. Damjana Kukovca

znanstvenega sodelavca harvardskega Centra za pravno profesijo 

   

  

Naslov predavanja:

BREXIT IN PRIHODNOST EVROPSKE UNIJE 

 

Predavanje bo moderiral izr. prof. Matjaž Nahtigal.

 

 

Koper ǀ 4. januar 2017 ǀ ob 16.30
Fakulteta za management, Trg Brolo 12, predavalnica B5 

 

O predavatelju

Dr. Damjan Kukovec je junija 2015 doktoriral na Harvard Law School z doktorsko disertacijo z naslovom Hierarchies as Law. Je znanstveni sodelavec harvardskega Centra za pravno profesijo in dolgoletni uslužbenec Evropske komisije. Pogosto je zastopal Evropsko komisijo v sporih zoper države članice pred Evropskih sodiščem. Svoje članke objavlja v vodilnih pravnih revijah, kot sta European Law Journal in Columbia Journal of European Law. Kot gostujoči predavatelj redno predava na številnih univerzah po svetu.

O predavanju

Po referendumu o izstopu Velike Britanije iz Evropske unije so se pojavile številne pravne dileme in negotovosti, ki jih lahko spremljamo v Evropski uniji, njenih članicah in tudi v Veliki Britaniji. Dr. Damjan Kukovec bo v svojem predavanju predstavil pravne možnosti in možne scenarije izstopa Velike Britanije iz Unije, posledice tega izstopa za prihodnost evropske integracije ter vlogo držav članic, vključno s Slovenijo, v tem procesu. Predavanju bo sledila razprava.

Predavanje je organizirano v okviru bilateralnega raziskovalnega projekta med Republiko Slovenijo in Združenimi državami Amerike. 

Predavanje bo izvedeno v okviru predmeta Pravo in etika za managerje pri izr. prof. dr. Matjažu Nahtigalu.

 

 

21. december 2016 | FM | Predavanja

Družbena omrežja

Kazalo