MIC 2017: Managing the Global Economy

24. 5. 2017 | Monastier di Treviso (Benetke), Italija

MIC 2017 

 

 

Fakulteta za management Univerze na Primorskem

in 

Moskovska šola ekonomike Moskovske državne univerze Lomonosova (Rusija)
Fakulteta za ekonomijo in turizem dr. Mijo Mirković Univerze Juraj Dobrila iz Pulja (Hrvaška)
Association for the Study of East European Economies and Cultures (ZDA)
Society for the Study of Emerging Markets (ZDA) 

 organizirajo

mednarodno znanstveno konferenco

MIC 2017:
MANAGING THE GLOBAL ECONOMY

 

Monastier di Treviso (Benetke), Italija ǀ 24.–27. maj 2017
Park Hotel Villa Fiorita ǀ Via Giovanni XXIII, 1

 

O konferenci

Fakulteta za management Univerze na Primorskem organizira v sodelovanju z Moskovsko šolo ekonomike Moskovske državne univerze Lomonosova (Rusija), Fakulteto za ekonomijo in turizem dr. Mijo Mirković Univerze Juraj Dobrila iz Pulja (Hrvaška), združenjem Association for the Study of East European Economies and Cultures (ZDA) ter društvom Society for the Study of Emerging Markets (ZDA) mednarodno znanstveno konferenco Management International Conference 2017 (MIC 2017). Konferenca bo potekala od 24. do 27. maja 2017 v Park Hotelu Villa Fiorita v kraju Monastier di Treviso v Italiji. Konference se bo udeležilo okoli 200  udeležencev, predstavljenih bo 167 prispevkov iz 33 držav. 

Letošnja konferenca nosi naslov Managing the Global Economy in se usmerja v upravljanje globalnega gospodarstva. Živimo v času pomembnih sprememb. Svetovne gospodarske sile in spremembe ter politično okolje, skupaj z vzponom hitro razvijajočih se trgov, so preoblikovali geopolitično sliko. Svetovna finančna kriza pa je po drugi strani razkrila nekaj slabosti svetovnega finančnega sistema in makroekonomskih razmer, kar bo vplivalo na prihodnjo gospodarsko in družbeno učinkovitost in vsako državo. Poleg tega se razvita gospodarstva soočajo z močnimi demografskimi spremembami – zlasti podaljševanje življenjske dobe in zmanjševanje plodnosti , ki močno vplivajo na trg dela v prihodnje, na zdravstveno varstvo in druge vidike življenja. Hkrati se soočamo s hitrim razvojem digitalnih tehnologij, ki bodo ključni dejavnik gospodarske rasti v prihodnje. Vsi ti izzivi (in tu niso našteti vsi) odpirajo vprašanja o tem, kako upravljati svetovno gospodarstvo v prihodnosti.

Letošnja konferenca bo obravnavala različne vidike upravljanja svetovnega gospodarstva, s posebnim poudarkom na ekonomskih, finančnih, turističnih in energetskih vprašanjih, raziskovalcem in strokovnjakom pa bo ponudila priložnost razpravljati o vprašanjih globalnega razvoja tudi na drugih področjih. 

Posebna tema konference je digitalno gospodarstvo, ki se hitro razvija in vpliva na vse panoge. Digitalno gospodarstvo je pomembno gonilo inovacij in tehnološkega razvoja, konkurenčnosti in vključujoče rasti ter pomeni ogromen potencial za gospodarsko rast, podjetja in podjetnike, posameznike in družbe kot celote. Digitalna doba bo prinesla pomembne spremembe in načine proizvodnje in potrošnje,  spremenila bo tudi naše razumevanje sveta in pomembno vplivala na naš način življenja. Da bomo znali izkoristiti vse potenciale digitalnega gospodarstva, moramo poznati tveganja, izzive in priložnosti, ki jih to prinaša.

Slavnostna otvoritev konference MIC 2017 bo v četrtek, 25. maja 2017. Udeležence bo pozdravila vodja konference dr. Suzana Laporšek, dekan Fakultete za management dr. Matjaž Novak, dr. Dean Fantazzini in dr. Ali Kutan.  Slavnostni govornici bosta dr. Margherita Pagani s Poslovne šole Emlyon (Francija) in dr. Jennifer Chirico z Univerze Hawaii Pacific (ZDA).

V okviru MIC 2017 bosta organizirani tudi dve delavnici za doktorske študente in panel z uredniki mednarodnih znanstvenih revij.

Program konference in zbornik povzetkov mednarodne znanstvene konference MIC 2017 najdete na spletni strani konference.

 

 

 

22. maj 2017 | FM | Konference

Družbena omrežja

Kazalo