Dosežek dr. Likarja uvrščen med izbor "Odlični v znanosti 2022"

Z velikim veseljem objavljamo, da je bil dosežek predavatelja UPFM prof. dr. Boruta Likarja z naslovom Raziskave inovativnih odrezovalnih procesov za doseganje trajnostnih in čistosti odrezovalnih in izdelovalnih procesov izbran med izbor dosežkov Odlični v znanosti 2022 na področju tehnike. Izbor so pripravile članice in člani znanstvenih svetov ved, potrdil pa ga je Znanstveni svet agencije.

Odlični v znanosti je projekt, ki ga ARRS - Javna agencija za raziskovalno dejavnost RS izvaja v okviru promocije znanosti. Gre za izbor najvidnejših dosežkov preteklega leta, ki ga v potrditev Znanstvenemu svetu ARRS predlagajo članice in člani Znanstvenoraziskovalnih svetov posameznih ved.

Celoten izbor dosežkov Odlični v znanosti 2022 bo v kratkem objavljen tudi na spletni strani ARRS. Vse izbrane dosežke v okviru izbora Odlični v znanosti tradicionalno objavljajo tudi v njihovih publikacijah. 

Članek je v soavtorstvu s prof. dr. Franci Pušavec, ki je vodja raziskovalnega programa »Napredne izdelovalne tehnologije za visoko kakovostno in trajnostno proizvodnjo«, kjer je tudi UP FM soizvajalka.

Dr. Likarju čestitamo za uvrstitev dosežka med izbor Odlični v znanosti 2022!

 

8. december 2022 | FM | Raziskovanje in svetovanje

Družbena omrežja

Kazalo