Dr. Bojnec v sodelovanju z Univerzo v Vaasi na Finskem

V ponedeljek, 19. junija 2023 se je prof. dr. Štefan Bojnec v vlogi »oponenta« udeležil javnega zagovora doktorske disertacije na Univerzi v Vaasa na Finskem.

Do sedaj je na omenjeni univerzi kot član komisije sodeloval pri ocenah 5 doktorskih disertacij in pri 4 se je osebno kot »openent« udeležil javnega zagovora na Univerzi v Vaasi na Finskem. Skandinavski sistem javnega zagovora doktorske disertacije je bistveno drugačen kot pri nas v Sloveniji, saj poteka s kritičnim in ocenjevalnim pregledom, razgovorom in razpravo med kandidatom in »openentom«, ki kot izpraševalec v prisotnosti »custosa« in običajno številno prisotne javnosti izvaja javni zagovor.

Letošnji zagovor je bil nekoliko drugačen, kot so bili prvi trije, na katerih je sodeloval takrat kot edini »oponent«, sedaj pa sta nastopila dva. Javni zagovor je potekal po hibridnem sistemu: prof. dr. Štefan Bojnec je bil prisoten osebno in profesor iz Poljske je bil prisoten na daljavo v okolju Zoom. Potekal je tudi v vzdušju letos umrlega prof. dr. Josu Takala, profesorja na tamkajšnji univerzi, ki je bil tudi izhodiščni mentor letošnjemu kandidatu na javnem zagovoru. Številni na Fakulteti za management Univerze na Primorskem se prof. dr. Josu Takala spominjamo kot dolgoletnega člana organizacijskega odbora in udeleženca konference MIC ter tudi kot večkratnega gosta na naši fakulteti v Kopru.

20. junij 2023 | FM | Izobraževanje

Družbena omrežja

Kazalo