Dr. Denis Ahmetagić na UPFM v okviru Erasmus+ izmenjave

V tednu med 8. in 12. majem 2023 smo na UPFM gostili znanstvenega sodelavca dr. Deniz Ahmetagić iz Univerze v Novem Sadu, Ekonomska fakulteta, ki se je udeležil Erasmus+ izmenjave z namenom usposabljanja nepedagoškega osebja. 

Cilj srečanja je bil medsebojno spoznavanje in izmenjava znanj ter delovnih izkušenj iz baz podatkov za sledenje objav raziskovalcev, raziskovalne uspešnosti v povezavi s prijavami na raziskovalne projekte. Sprejeli in gostili sta ju znanstvenoraziskovalna služba na UPFM Mihaela Kosančič in certificirana vodja knjižnice na UPFM, Tanja Gregorič.

Na UPFM spodbujamo mednarodne izmenjave, namreč cilji programa Erasmus+ so povečanje znanja, spretnosti in zaposljivosti, modernizacija izobraževanja, usposabljanja, povečanje iniciativnosti in podjetništva,... Ključne prioritete, ki jih program posebej podpira pa so aktivnosti vključevanja, ohranjanja okolja (zeleni Erasmus+) in prehod na digitalno družbo. Mednarodne izmenjave pogosto nudijo udeležencem možnost izboljšanja poklicnih veščin in znanja. Poleg tega pa omogočajo, da se vzpostavi globalna mreža stikov in povezav. S komunikacijo s strokovnjaki iz drugih držav se vzpostavijo odnosi, ki lahko koristijo pri nadaljnjih sodelovanjih, raziskovalnih projektih ali napredovanju v karieri.

   

 

 

12. maj 2023 | FM | Mednarodno sodelovanje

Družbena omrežja

Kazalo