Dr. Dubravka Celinšek v oddaji Dobro jutro o strokovno-znanstvenem jeziku menedžmenta

Vodja Katedre za tuje poslovne jezike na UPFM doc. dr. Dubravka Celinšek je bila v torek, 13. junija 2023 gostja v oddaji Dobro jutro, kjer se je razpravljalo o strokovno-znanstvenem jeziku menedžmenta (ravnanja oziroma ravnateljevanja).

»Vedno izhajamo iz opredelitev in zelo težko je najti izraz, ki bi res bil odsev celotne opredelitve, sploh z eno besedo. Zato dostikrat pride do dvobesednih poimenovanj, ki pa niso tako ekonomična kot enobesedna. « - doc. dr. Dubravka Celinšek

Posnetek oddaje je dostopen TUKAJ .

Dubravka Celinšek je docentka za angleški jezik in vodja Katedre za tuje poslovne jezike na Fakulteti za management Univerze na Primorskem ter tutorka študentom s posebnimi potrebami. Na dodiplomskem študijskem programu poučuje predmete: Poslovna angleščina 1, Poslovna angleščina 2 in Poslovna angleščina 3. Končala je študij angleškega in slovenskega jezika (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) ter magistrski študij managementa v izobraževanju (Univerza Manchester Metropolitan). Doktorirala je leta 2020 na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani (Prevodoslovje) z disertacijo Prevzemanje angleških strokovnih izrazov v menedžmentu. Njeno področje raziskovanja je problemsko naravnano učenje in strokovno besedišče s področja managementa, predvsem jezikovno prevzemanje v strokovnem in znanstvenem jeziku. Sodelovala je pri vpeljevanju problemskega učenja pri študiju tujega jezika stroke ter sooblikovala dokument o jezikovni politiki na Univerzi na Primorskem (z začetki v okviru društva SDUTSJ). Je tudi članica društva Slovenska akademija za management in pridružena članica Katedre za management na Fakulteti za management.

 

 

14. junij 2023 | FM | Izobraževanje

Družbena omrežja

Kazalo