Gost iz prakse Matija Brodnjak: Teambuilding na Footgolfu za poslovni uspeh

V četrtek, 25. aprila 2024, se nam je pri predavanjih magistrskega predmeta Podjetniška družba in dodiplomskega predmeta Podjetniško delovanje, izvajalke izr. prof. dr. Jasne Auer Antončič, pridružil gost iz prakse g. Matija Brodnjak iz podjetja Movio, predsednik Foofgolf zveze Slovenije. Gost je predstavil podjetje Movio in šport Footgolf, ki pomeni združitev športa in turizma, v katerem udeleženci uživajo v mešanici nogometa in golfa. Footgolf privablja podjetnike in ljubitelje tega športa iz celega sveta. 

Študentje so podrobneje spoznali podjetniška znanja g. Brodnjaka, ki je pričel v turizmu, nato pa uspel združiti svojo strast do športa in turizma v inovativno, uspešno poslovno idejo. S svojim realnim pristopom in nasveti je g. Brodnjak študentom podal enkratno popotnico v svet podjetništva, kakor tudi dodatne motivacije za nadobudne ideje ter doseganje zadanih ciljev in poudaril pomembnost uživanja v poslu, s katerim se ukvarjamo. Podjetnik dela samo s tistimi osebami, ki jim zaupa in ki so do njega korektni. Pravi, da je pomemben odnos, saj si z določenimi poslovnimi partnerji lahko tudi prijatelj. Kot podjetnik doživlja tudi veliko stresa. Največja težava pri tem je, ko človek pozabi nase. Sam se poskuša osredotočiti nase, takrat ko igra Footgolf. Takrat ga ne zanimajo rezultati drugih. Glede podjetnikovih kompetenc poudarja, da je veliko znanj pridobil v šoli, nato pa se vsakodnevno naučil kaj novega. Njegov moto se glasi: Delaj s tistimi, ki si želijo delati s tabo. Mladim svetuje, naj se o svoji ideji pogovorijo z nekom, ki mu zaupajo, da na ta način spoznajo prednosti in slabosti svoje ideje. Predavanje so sklenili z izmenjavo mnenj in idej za prihodnje delo podjetja, kakor tudi z možnostjo mreženja.

Zapisali: magistrski študentki UP FM Kaja Hostnik in Nataša Bubnič

 

Vas zanima več o magistrskem študijskem programu druge stopnje Management? Več o programu si preberite TUKAJ, prav tako vas vabimo na INDIVIDUALNO svetovanje glede izbire študijskega programa prve stopnje na UP Fakulteti za management. Pišite nam na pr@fm-kp.si

 

7. maj 2024 | FM | Izobraževanje

Družbena omrežja

Kazalo