Gost iz prakse o inovativnosti in prilagodljivosti za hitro rast

Pri predmetu Podjetniška družba na magistrskem študijskem programu druge stopnje Management, ki ga izvaja izr. prof. dr. Jasna Auer Antončič, se je 5. junija 2023 pridružil podjetnik Dalibor Kosmina, direktor podjetja Biostile d.o.o., ustanovitelj hitro rastočega podjetja, ki se ukvarja s proizvodnjo prehranskih dopolnil ter kozmetike. 

Glavni fokus podjetja je zagotavljanje vrhunskih in kakovostnih izdelkov, ki služijo kot podpora zdravemu načinu življenja. Podjetje velik del sredstev namenja za izvajanje kliničnih študij lastnih proizvodov ter inovativnim razvojnim postopkom novih produktov, ki bodo zadovoljili še tako zahtevne kupce. Podjetje je danes s svojimi produkti in storitvami prisotno v skoraj vseh državah Evropske Unije, v zadnjem letu pa se uspešno širi tudi na zahtevnejše zahodne trge.

S svojo strastjo, znanjem in pronicljivostjo je navdušil občinstvo ter poudaril ključne vidike podjetniškega sveta. Študente je najbolj navdušilo dejstvo, da se je že zelo zgodaj odločil za podjetniško pot. Viziji postati uspešen podjetnik sledi že vse od svoje rane mladosti kljub temu, da so mu bile na pot postavljene takšne in drugačne življenjske pa tudi poslovne preizkušnje. Poudaril je pomen inovativnosti ter prilagodljivosti v hitro spreminjajočem se poslovnem okolju. Prav tako je izpostavil pomembnost izgradnje močnih timov in vzpostavljanje partnerskih odnosov v podjetniškem svetu. S svojimi življenjskimi zgodbami o vzponih in padcih je navdihnil študente, naj sledijo svojim strastem ter si upajo postavljati visoke cilje in prevzemati tveganja. Predvsem pa naj vedno, ko si postavijo cilj, verjamejo vase in v svoje spodobnosti.

Zapisala magistrska študentka UP FM Vanessa Marcola.

Vas zanima več o magistrskem študijskem programu druge stopnje Management? Več o programu si preberite TUKAJ, prav tako vas vabimo na INDIVIDUALNO svetovanje glede izbire študijskega programa druge stopnje na UP Fakulteti za management. Pišite nam na pr@fm-kp.si
5. junij 2023 | FM | Izobraževanje

Družbena omrežja

Kazalo