Gost v okviru projekta GOST UP, dr. Dejan Miljenović

Na UP Fakulteti za management smo v času med 23. februarjem in 6. aprilom 2023 s ponosom gostili gostujočega predavatelja v okviru projekta GOST UP - Gostovanja tujih strokovnjakov in visokošolskih učiteljev na Univerzi na Primorskem. Z nami je bil dr. Dejan Miljenović iz Univerze na Reki, Ekonomska fakulteta, Hrvaška.

Dr. Dejan Miljenović je docent na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze na Reki in je znan kot socialni ekonomist, specializiran za družbeno-ekonomsko trajnost. V okviru programa ERASMUS je redni gostujoči profesor na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Ljubljani in urednik revij, specializiranih za ekonomijo trajnostnega razvoja, ki si dodatno prizadeva, da bi to aktualno temo redno približal praksi podjetij, menedžerjem in študentom. Njegovo raziskovalno področje vključuje analizo Triple Bottom Line (TBL), upravljanje deležnikov, socialno podjetništvo s trajnostno dodano vrednostjo (SVA) ter poslovno načrtovanje in analizo, v zadnjem času pa je znanstveni svetovalec za vprašanja ogljične učinkovitosti poslovanja v sektorju logistike in energetskih olajšav. 

 

Na UP FM je v času svojega gostovanja izvajal predavanja pri predmetu Aktualne podjetniške zgodbe na univerzitetnem študijskem programu Management. O svoji izkušnji je dr. Miljenović zapisal takole:

»This year I had the opportunity to teach as a visiting professor at the Faculty of Management in Koper. An international educational environment is always encouraging, and I had the great opportunity to work again with students from different countries, including France, Macedonia, Italy, Serbia, Russia, Bosnia and Herzegovina, and Montenegro. This international spread reflects the current state of global entrepreneurship, especially in the class of ˝Contemporary Topics in Entrepreneurship˝. There are really many current topics in global entrepreneurship such as the development of AI and IT, eco-energy, business and ecology, and social entrepreneurship. International classes provide a broad range of student experiences that are prerequisites for entrepreneurial creativity in solving practical business cases. Discussions based on business cases and examples provide a pool for new ideas and solutions that students can use in their education and future workplace. The Faculty of Management in Koper was again a place of creativity for the students and me as a teacher, and I hope we will have the opportunity to do the same again.« 

 

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

 

12. april 2023 | FM | Mednarodno sodelovanje

Družbena omrežja

Kazalo