Gosti iz prakse na okrogli mizi: Podjetniska kariera in izkusnje

Na UP Fakulteti za Management so v četrtek, 23.5.2024, sodelovali uspešni podjetniki Davor Jakulin, ATECH, elektronika, Tjaša Luin, POČKAJ in ALFASTREET, igralni aparati, Uroš Požgan, KOKICA, pokovka Pokica, Janez Janko Kodila, KODILA, mesni izdelki, na Okrogli mizi o »Podjetniški karieri in izkušnjah«, katere organizatorka in moderatorka je bila izr. prof. dr. Jasna Auer Antončič. Dodiplomski in podiplomski študenti so izvedeli veliko o podjetniških poteh, rasti in razvoju podjetja, priložnostih, izzivih, pristopih na trgu in pri managementu ter dejavnikih uspeha. Publiko je nagovorila tudi dekanja Fakultete za Management prof. dr. Tatjana Horvat.

Davor Jakulin je postal podjetnik po naključju in poudaril pomen vztrajnosti: »vztrajaj in ne odnehaj po prvi napaki«. Tjaša Luin je govorila o tem, kako so začeli izdelovati igralne aparate po predlogu strank, kasneje pa še plovila, ter izpostavila veselje do dela: »delaj to, kar ti vidiš, da ti je v veselje«. Uroš Požgan je opisal, kako so se s prijavo na Štartaj Slovenija povzpeli na uspešno pot, poudaril družino kot ključno vrednoto ter pomen odločanja: »ne vztrajaj pri nečem, kar vidiš, da ne gre«. Janez Janko Kodila, ki vodi družinsko podjetje, v katerem je že tretja generacija, je poudaril: »ne delaj zaradi denarja in denar ne sme biti motivacija, vendar delaj z dušo in voljo«. Okrogla miza je omogočila vpogled v raznolike podjetniške poti in izmenjavo dragocenih izkušenj.

Študentje so podrobneje spoznali, kako so se gosti znašli v svetu podjetništva, kako so zaznali priložnost in prišli na idejo za podjetje, kako so zgledali začetki ter kakšni so bili največji izzivi. S svojim pristopom, kot odprtim deljenjem svojega znanja, ter različnih prigod, so gostje študentom omogočili enkraten in drugačen pogled v svet podjetništva, znanja, ki jih je potrebno imeti, ter kako hitro je mogoče iz ideje, ki lahko nastane na prostočasnem potovanju, ustvariti uspešno podjetniško zgodbo, če si to želiš.

Zapisale študentke UP FM Nika Horvat, Maja Franović in Kaja Hostnik

 

Podjetniška kariera in izkušnje

30. maj 2024 | FM | Raziskovanje in svetovanje

Družbena omrežja

Kazalo