Gostili smo globalno vplivnico in priznano svetovno poslovno voditeljico Poonam Barua iz Indije

V četrtek, 27. oktobra 222 smo na UP FM v okviru magistrskega študijskega programa druge stopnje gostili izjemno gostjo iz Indije, izvršno direktorico WILL Forum India in ustanoviteljico ter predsednico "Foruma za #Ženske v vodstvu", ga. Poonam Barua, ki jo je sprejela dekanja UPFM, izr. prof. dr. Tatjana Horvat

Branding with authenticity: Making the WILL Forum a Global business brand

"Branding is never about giving, branding is about how you make somebody feel" so bile ene izmed uvodnih misli Poonam Barua. Pomembno je, da energija prihaja iz posameznika, tako se bo znamka najlažje in najuspešnejše delila. Percepcija je realnost, ljudje se odločijo, pogosto zelo hitro, česa so posameznik ali podjetje ali organizacija sposobni na podlagi prvega vtisa. Te presoje vplivajo na sposobnost posameznika/podjetja/organizacije pri širjenju blagovne znamke. Po mnenju deležnikov je posameznik/podjetje/organizacija lahko vodilno v panogi. Pomembno je pridobiti in obdržati pozornost ljudi in potrebno se je videti širše od svojega ponujenega izdelka ali storitve - osredotočiti se na privlačnost za skupnost. Potrebno je biti etičen, inovativen in hiter. Dosledno je treba zagotavljati izjemne rezultate, da izdelek/storitev ohranimo na višji ravni. Za vsakega potrošnika se je potrebno potruditi ter pokazati občutek nujnosti in željo po zmagi. Predstavitev novih zamisli je nujno, znamka se mora razvijati in povezovati neposredno s trenutnimi poslovnimi potrebami.

Poonam Barua je priznana svetovna poslovna voditeljica, ekonomistka, neodvisna direktorica upravnega odbora, izvršna direktorica WILL Foruma India in ustanovna predsednica 'Foruma za #Ženske v vodstvu' s sedežem v New Delhiju, Indija. Jeavtorica knjige 'Leadership by Proxy: The Story of Women in Corporate India', ki je izšla decembra 2015.

Trenutno v WILL Forum India, ki ga je ustanovila pred 14 leti z namenom spodbujanja žensk na vodilnih položajih, sodeluje več kot 6000 žensk (in moških) iz 250 vodilnih podjetij in multinacionalk ter 1000 mentorjev WILL. Je avtorica 15 raziskovalnih poročil, vključno z uspešnicama '50 najboljših praks za ženske na delovnem mestu' in 'Uravnoteženi odbori za dobro vodenje' in je več podjetij ocenila kot "najboljše delodajalce za ženske" za odpravljanje razlik v vodstvenih položajih med spoloma.

Bila je članica upravnega odbora štipendijskega sklada Vedica za ženske ter direktorica podjetja PAMASIA Global New Delhi, specializiranega za svetovanje podjetjem na globalni ravni ter krepitev vodstvenih sposobnosti različnih deležnikov. Med koristniki storitev podjetja PAMASIA Global so organizacije po vsem svetu, med drugim Financial Markets Inc., ZDA, Eisenhower Fellowships ZDA, East-West Center ZDA, Fordova fundacija New Delhi, South Asian Association for Regional Cooperation, Chamber of Commerce and Industry in številna zasebna podjetja. Poonam Barua je bila v letu 2019 tudi "LinkedIn Top Voice" oz. globalna spletna vplivnica na tematskem področju žensk na vodilnih delovnih mestih.

Več o vsebini predavanja v spodnjem videu.

 

 

Honourable Guest from India, an accomplished Global business leader Ms. Poonam Barua at UP FM

27. oktober 2022 | FM | Izobraževanje

Družbena omrežja

Kazalo