Gostja iz prakse o pomenu pozitivne psihologije

Pri predmetu Podjetniško delovanje na visokošolskem strokovnem študijskem programu prve stopnje Management, ki ga izvaja izr. prof. dr. Jasna Auer Antončič, se je 24. maja2023 pridružila dr. Blanka Tacer, direktorica in uspešna vzpostaviteljica podjetja za kadrovsko svetovanje Skupina Primera, vseslovenskega projekta Maraton pozitivne psihologije, blagovne znamke Erasmus by Primera za mednarodno izobraževanje učiteljev in nevladne organizacijo STEP Inštitut.

Predstavila je razvojno miselno naravnanost v podjetništvu. Poudarila je, da miselnost razkrivajo odgovori na preprosta vprašanja. Za napredek na katerem koli področju ljudje potrebujejo razvojno miselnost, da bi si lažje razložiti napake in vztrajali kljub oviram. Prav miselnost je tista, ki določi, v kakšni meri bo oseba podprla lastna prizadevanja. Študentom pa je svetovala, da naj v življenju uporabljajo pozitivno miselnost, npr. »Tega še ne znam, se bom naučil/a«.

Vas zanima več o visokošolskem strokovnem študijskem programu prve stopnje Management? Več o programu si preberite TUKAJ, prav tako vas vabimo na INDIVIDUALNO svetovanje glede izbire študijskega programa druge stopnje na UP Fakulteti za management. Pišite nam na pr@fm-kp.si
25. maj 2023 | FM | Izobraževanje

Družbena omrežja

Kazalo