Jurček Nowakk o družbeni odgovornosti posameznika

Fakulteto za management so obiskali večkratni dobitniki različnih priznanj in nagrad za družbeno odgovorna dela. To so bili predstavniki Odbora Planinstvo za invalide/OPP, vodja Jurček Nowakk, namestnica Marjeta Čič ter predstavnica slepih, Ana Oražem.

Študentom, ki obiskujejo predmeta Trajnostna rast organizacije in Management in organizacija so predstavili akcije s katerimi uresničujejo 17. cilj trajnostnega razvoja Agende 2030, partnerstvo za doseganje ciljev. Njihovo delovanje ni ostalo neopaženo.

 

Za projekt Gluhi strežejo v planinskih kočah, ki so ga, med drugimi družbeno odgovornimi akcijami predstavili študentom, je omenjeni odbor prejel nagrado za družbeno odgovornost Horus za leto 2018 v kategoriji velika neprofitna organizacija. Prejeli so tudi nagrado Mladinskega sveta Slovenije za Naj prostovoljski projekt 2018, pilotni in trajnostno naravnan projekt vključevanja oseb s posebnimi potrebami v športno oz. razvedrilno dejavnost. Jurček Nowakk pa je prav tako večkratni dobitnik nagrad Horus kakor tudi drugih nagrad za prostovoljstvo.

 

Veseli nas, da smo lahko slišali kako potekajo akcije, ki prinašajo uspeh na poti do trajnostnega razvoja za družbo.

 

Tekst in foto: prof. dr. Maja Meško za UPFM

Gost: Jurček Nowakk

18. december 2019 | FM | Izobraževanje

Družbena omrežja

Kazalo