Kreativna kariera mladega raziskovalca - prijavi se na razpis za mlade raziskovalce 2023!

DRUGO PODALJŠANJE JAVNEGA RAZPISA ZA MLADE RAZISKOVALCE NA UNIVERZI NA PRIMORSKEM V LETU 2023

Univerza na Primorskem je 15. marca 2023 objavila Javni razpis za mlade raziskovalce na UP v 2023, s katerim razpisuje prosta delovna mesta za mlade raziskovalce, ki se bodo usposabljali za poklic raziskovalca in opravljali doktorski študij na UP, na podlagi pogodbe o zaposlitvi za poln delovni čas, za dobo do štirih let.

Obveščamo vas, da je rok za razpis za mladega raziskovalca PODALJŠAN do vključno 21. 8. 2023, do konca dneva:

Več na spletni strani Univerze na Primorskem.

 

Univerza na Primorskem je objavila javni razpis za mlade raziskovalce na Univerz

PODALJŠANJE JAVNEGA RAZPISA ZA MLADE RAZISKOVALCE NA UNIVERZI NA PRIMORSKEM V LETU 2023

Univerza na Primorskem je 15. marca 2023 objavila Javni razpis za mlade raziskovalce na UP v 2023, s katerim razpisuje prosta delovna mesta za mlade raziskovalce, ki se bodo usposabljali za poklic raziskovalca in opravljali doktorski študij na UP, na podlagi pogodbe o zaposlitvi za poln delovni čas, za dobo do štirih let.

Obveščamo vas, da je rok za razpis za mladega raziskovalca PODALJŠAN do 10. 7. 2023, do konca dneva:

Več na spletni strani Univerze na Primorskem.

 

Univerza na Primorskem je objavila javni razpis za mlade raziskovalce na Univerzi na Primorskem v letu 2023. Eno mesto se je odprlo tudi na UP Fakulteti za management (UP FM).

Karierna pot vsakega od nas je v grobem začrtana že z izborom smeri študija. Po končanem študiju pa se večina od nas sooči z iskanjem prve zaposlitve ter izgradnjo svoje karierne poti. Kreativno, razgibano ter kariero polno izzivov ponujajo tudi fakultete v najrazličnejših oblikah med katerimi je tudi kariera mladega raziskovalca. Raziskovalci imajo široko paleto veščin, da uspejo v svoji vlogi. Vključujejo sposobnosti, kot so kritično razmišljanje, reševanje problemov, analitično razmišljanje, sposobnost sprejemanja odločitev, načrtovanje, organiziranje in komunikacija. Postati mladi raziskovalec je zato odlična priložnost, da razvijete svoje sposobnosti in veščine.

Univerza na Primorskem v letu 2023 razpisuje pet prostih mest za mlade raziskovalce, ki se bodo usposabljali za poklic raziskovalca in opravljali doktorski študij na UP, na podlagi pogodbe o zaposlitvi za poln delovni čas, za dobo do štirih let. Kandidati morajo imeti zaključen študijski program druge stopnje v zadnjih štirih letih in povprečno oceno vseh izpitov in vaj, vključno z oceno magistrskega dela vsaj 8.

Kandidati se lahko prijavijo za usposabljanje pri naslednjih mentorjih, na raziskovalnih področjih in v okviru matičnih raziskovalnih programov UP. Pri vsakem mentorju bo izbran en mladi raziskovalec:

Pri mentorju je lahko izbran samo en kandidat. V primeru, da je kandidatov več, se razvrstijo po seštevku doseženih točk. Izbran je kandidat z najvišjim seštevkom točk. V primeru, da dva kandidata dosežeta enako število točk, se da prednost kandidatu iz podreprezentiranega spola na določenem raziskovalnem področju, v kolikor je za raziskovalno področje značilna spolna neuravnoteženost raziskovalcev na UP (več kot 60 %/40 % v korist/škodo enega spola).

Kandidati oddajo prijave in priloge v elektronski (skenirani dokumenti v formatu PDF) obliki na e-naslov: razpis.mr@upr.si do vključno 15. 6. 2023 (petnajstega junija 2023), do konca dneva.

Celoten tekst razpisa: Razpis za mlade raziskovalce na UP v 2023

Prijavni obrazec: UP-MR-Prijava2023 (.docx, 60 KB)

UP FM ocenjevalni list za MR (.docx, 52 KB)

Na UP FM je bila 23. 2. 2023 izvedena delavnica za naslovom Karierna priložnost: vstop na univerzo kot mladi raziskovalec, namenjena študentom, ki jih zanima poklic raziskovalcev. Mnogi študenti in mladi diplomanti si težko predstavljajo morebitne poklicne poti in možnosti, ki so jim na voljo. Da slednje nekoliko olajšamo, je mladi raziskovalec UP Fakultete za management, asist. Jan Frančeškin predstavil celoten program mladih raziskovalcev. Udeleženci delavnice so dobili pregled možnosti in zamisli o tem, kako načrtovati svojo kariero. Napotki asist. Jana so bili mišljeni kot smernice, ki študente lahko spodbudijo k razmisleku o tem, kaj najbolj ustreza njihovim sposobnostim, interesom in vrednotam. Več o izvedeni delavnici si lahko preberete TUKAJ.

 

17. marec 2023 | FM | Raziskovanje in svetovanje

Družbena omrežja

Kazalo