Na MIC 2024 kar 130 udeležencev

Danes, 6. 6. 2024 se je v prostorih Univerze v Trentu uradno začela že 23. mednarodna znanstvena konferenca MIC 2024, ki letos poteka pod naslovom Next Generation Challenges: Innovation, Regeneration and Inclusion.

Konference se udeležuje 130 udeležencev iz 20 različnih držav, svoj prispevek pa bo predstavilo 89 udeležencev. Pri organizaciji letošnje konference so poleg univerze v Trentu sodelovali še partnerji iz Univerze v Trstu in Puli.

Udeležence je uvodoma pozdravila prof. dr. Anita Trnavčević, vodja konference, sledili so pozdravi predstavnikov partnerskih institucij. Uvodno, plenarno predavanje pa je imela prof. dr. Lučka Kajfež Bogataj. V svoji zelo zanimivi predstavitvi z naslovom The Significance of Planetary Boundaries in Shaping Global Governance and Sustainability je opozorila, da je naš planet sicer čudovit, ima le to napako, da ne raste in se širi. Gospodarska in industrijska rast sta žejni, zato pomanjkanje vode postaja problem tudi v razvitih državah, kar ni povezano samo s puščavo.

Predstavitve prispevkov po sekcijah so sicer potekale ves dan, izvedenih je bilo kar 10 sekcij s področja digitalizacije, inovacij, zelenega prehoda, ekonomije, izobraževanja, trajnosti, podjetništva, financ in managementa.

MIC 2024 day 1

6. junij 2024 | FM | Mednarodno sodelovanje

Družbena omrežja

Kazalo