Na lokalnem dogodku mreženja predstavljen tudi projekt ThinkXR

Univerza na Primorskem (UP), Center za razvoj in prenos znanja (CRPZ UP FM) ter Mestna občina Koper (MOK) so na svetovni dan znanosti, v petek, 10. novembra 2023, organizirali dogodek »Inovacije in pika« z namenom predstavljanja pomena inovacij za raziskovanje ter razvoj in izpostavljanja vprašanj na kakšen način inovativno ter primerno predstavljati področje inoviranja. 

Dogodek je združil raziskovalke in raziskovalce najrazličnejših področij UP, lokalno skupnost z občinskim pogledom ter gosti iz gospodarstva. Tako je bilo ponujenih veliko  priložnosti za povezovanje pri razvijanju novih, skupnih inovativnih idej v lokalnem, regijskem ter širšem prostoru.

Uvodnim nagovorom in predstavitvam je sledila okrogla miza o različnih uspešnih zgodbah inovacij na UP, kjer so različni predstavniki članic UP spregovorili o svoji inovacijski dejavnosti (od čisto tehnoloških inovacij do družbenih inovacij). Na okrogli mizi sta predstavnika UP Fakultete za management, asist. dr. Peter Štrukelj in pred. Matevž Malej, predstavila projekt ThinkXR, pri katerem je UPFM partner v širšem projektnem konzorciju, ki poleg slovenskih organizacij vključuje tudi Norveško univerzo znanosti in tehnologije (NTNU). Dr. Štrukelj je orisal razloge za nastanek projekta ter ključne projektne aktivnosti (npr. izvajanje XR akademije, pilotna izvedba XR pouka v slovenskih šolah, nacionalno XR partnerstvo), ki predstavljajo določeno obliko družbenih inovacij. Pred. Malej pa je izpostavil predvsem ključne izzive, s katerimi se sooča FM pri uvajanju XR tehnologij v izvajanje pedagoškega procesa.

 

Partnerji projekta Think XR vas vabimo na pomemben dogodek dne 6. 12. 2023 s pričetkom ob 16.30 uri na UP Fakulteti za management (Izolska vrata 2, Koper, predavalnica 6), ki bo združil strokovnjake, izobraževalne ustanove, mentorje, podjetja in vodilne mislece v tehnološkem sektorju. Dogodek bo osredotočen na vzpostavitev strateškega XR partnerstva, ki bo delovalo kot katalizator za razvoj digitalnih kompetenc v Sloveniji in širše. 

Na dogodku bodo predstavljene naslednje vsebine:

  • Trendi in napovedi XR tehnologij
  • Izkušnje s slovensko XR akademijo
  • Rezultati novih srednješolskih XR mentorjev
  • Izkušnje in pogled na XR izobraževanje norveške partnerske univerze
  • Umestitev v EU kontekst in predstavitev nacionalnega XR partnerstva
  • Odprta razprava

O dogodku ter prijavi več TUKAJ.

 

Projekt Think XR sofinancira Norveška s sredstvi Norveškega finančnega mehanizma v višini 702.596 EUR. Namen projekta je Izobraževanje – krepitev človeških virov s ciljem izboljšanja človeškega kapitala.  Ta dokument je nastal s finančno podporo Norveškega finančnega mehanizma. Za vsebino tega dokumenta je odgovorna izključno Univerza na Primorskem in zanjo v nobenem primeru ne velja, da odraža stališča Nosilca programa Izobraževanje – krepitev človeških virov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

    


Sodelujemo skupaj za zeleno, konkurenčno in vključujočo Evropo!

Projekt Think XR sofinancira Norveška s sredstvi Norveškega finančnega mehanizma v višini 702.596 EUR. Namen projekta je Izobraževanje – krepitev človeških virov s ciljem izboljšanja človeškega kapitala.  Ta dokument je nastal s finančno podporo Norveškega finančnega mehanizma. Za vsebino tega dokumenta je odgovorna izključno Univerza na Primorskem in zanjo v nobenem primeru ne velja, da odraža stališča Nosilca programa Izobraževanje – krepitev človeških virov

 

ThinkXR - 10. 11. 2023

27. november 2023 | FM | Raziskovanje in svetovanje

Družbena omrežja

Kazalo