Okrogla miza o razvoju podjetniških priložnosti - FESTINNO

Okrogla miza z naslovom Razvoj podjetniških priložnosti je v sklopu letošnjega FESTINNA potekala kot odprt dogodek za javnost in v kombinaciji s predmetom Podjetniška družba na magistrskem študijskem programu druge stopnje in predmetom Podjetniško delovanje na visokošolskem strokovnem študijskem programu prve stopnje Management. Dogodek, na katerem so sodelovali podjetniki, je 8. maja 2023 organizirala in moderirala izr. prof. dr. Jasna Auer Antončič. Okrogle mize se je udeležilo okoli 100 udeležencev.

 

Podjetniki Matjaž Elšnik (ELŠNIK d.o.o. – GUARDI SLOVENIJA, ograje), Anja Bordon (GAIA NATURELLE d.o.o., prehranska dopolnila in naravna kozmetika), Željko Perović (INTERVELA d.o.o., – ONE SAILS SLOVENIJA, proizvodnja jader) in Petra Parovel (SWY BRAND d.o.o., oblačila za športne aktivnosti in prosti čas, prehranska dopolnila, zdrava prehrana in športni pripomočki) so predstavili svoja podjetja in kako so jih ustanovili s pomočjo podjetniških priložnosti. Predstavili so ključne dejavnike, ki so po njihovem mnenju najpomembnejši za uspeh podjetja, in izzive, s katerimi so se srečevali na svoji podjetniški poti. Podjetniška pot je proces ustanavljanja in vodenja lastnega podjetja. Gre za serijo korakov, ki vključujejo idejo, raziskovanje, načrtovanje, financiranje, izvajanje in vodenje podjetja. Podjetniška pot je lahko zelo dinamična in se razlikuje od posameznika do posameznika ter od podjetja do podjetja, vendar obstajajo nekateri ključni elementi, ki so pogosti pri večini podjetniških poti.

Dogodek je bil zanimiv in študenti so pridobili veliko podjetniškega praktičnega znanja. Podjetniki so podali nasvete za mlade, ki s podjetništvom šele začenjajo ali o tem razmišljajo.

Matjaž Elšnik: "Verjemi v svojo idejo."

Anja Bordon: "Bodi vztrajen."

Željko Perović: "Izberi dejavnost, ki te veseli."

Petra Parovel: "Za dosežke je treba vložiti veliko dela."

 

Osnutek zapisa pripravil študent Martin Ilievski, študent VS programa

 

Lepo vabljeni k ogledu fotografij dogodka v spodnji galeriji.

Okrogla miza 8.5.2023

11. maj 2023 | FM | Izobraževanje

Družbena omrežja

Kazalo