POPRI: nacionalno tekmovanje za uresničitev podjetniških idej mladih

V okviru predmetov UN Temelji podjetništva in UN Trajnostni projekti v podjetništvu na univerzitetnem študijskem programu prve stopnje Management sta vodji podjetniških programov, ga. Regina Bajc in ga. Danijela Pavlica, v ponedeljek, 11. decembra 2023 predstavili nacionalno tekmovanje za najboljšo podjetniško idejo mladih – POPRI.

Pod vodstvom Primorskega tehnološkega parka se odvija vznemirljivo tekmovanje, ki študentom in dijakom omogoča, da svoje podjetniške ideje prenesejo v resničnost. Nagrade za letošnje tekmovanje so privlačne, saj uvrstitev iz polfinala v finale prinaša 500 evrov, zmagovalcu finala pa kar 2.000,00 EUR. Skupna bruto nagrada za vse zmagovalce znaša impresivnih 36.000 evrov, ki bodo na voljo v skladu za podporo inovativnim projektom. Pretekla zmaga na tem tekmovanju pripada ekipi z inovativnim projektom digitalnega računa v obliki aplikacije. Poleg finančnih nagrad pa se zmagovalci potegujejo tudi za točke za Zoisovo štipendijo, saj organizatorji natečaja podeljujejo potrdilo oziroma certifikat za prva tri finalna mesta. Dodatno se najboljšo ekipo napoti na mednarodno tekmovanje EUSAIR POPRI Youth.

Tekmovalci bodo morali pokazati svoje kompetence v vodenju, sodelovanju v timu, načrtovanju ter javnem nastopanju pred komisijo s prototipom.

Tekmovanje poteka v celoti v slovenščini, v ekipah pa lahko sicer sodelujejo tudi tujci. Prednost tekmovanja je manjša konkurenca zaradi ožje geografske širine, ki omogoča poglobljeno ocenjevanje idej. Poseben poudarek je na inovativnih rešitvah za vsakdanje težave, pri čemer se spodbuja ustvarjalnost in podjetniški duh.

Udeleženci lahko oddajo opis svoje podjetniške ideje na obrazcu, ki je objavljen na spletni strani natečaja (https://popri.si/) do 14. februarja 2024. Pomembno je, da se predstavijo vsi gradniki poslovnega modela Kanvas in da se identificirajo pravi marketinški kanali. Gostji sta poudarili, da je možno sodelovati tudi individualno (brez ekipe).

Tekmovalci lahko pričakujejo zelo bogato izkušnjo, saj natečaj omogoča pridobivanje novega znanja in poznanstev. Dodatno motivacijo predstavlja tudi močna medijska podpora natečaju (npr. gostovanje zmagovalne ekipe v Odmevih na POP TV) in možnost osvojitve bogatih finančnih nagrad ter možnost mentoriranja s strani izkušenih mentorjev.

Za študente je to odlična priložnost za deljenje idej, druženje ter pridobivanje izkušenj in kompetenc, ki bodo koristile pri prihodnjih zaposlitvah. Prijave so že odprte, več informacij pa je na voljo na spletni strani POPRI. Ne zamudite priložnosti, da svojo podjetniško idejo spravite na naslednjo raven!

Rok za prijavo na natečaj je 14. februar 2024.

Zapisala: Melina Melič, študentka 2. letnika UNM 

 

13. december 2023 | FM | Izobraževanje

Družbena omrežja

Kazalo