»Pomemben skupni imenovalec protestov v letih 2009, 2019 in temi danes« doc. dr. Primož Šterbenc v tedniku Nedelo

Doc. dr. Primož Šterbenc v tedniku Nedelo: "Bes in upanje na ulicah Irana"

O tem, ali med temi in preteklimi velikimi protesti v državi obstajajo kakšne vzporednice, je predavatelj UP FM, doc. dr. Primož Šterbenc komentiral v tedniku Nedelo.

"Pomemben skupni imenovalec, ki povezuje proteste v letih 2009, 2019 in temi danes, je ekonomsko-socialni položaj v državi, saj nižji življenjski standard in visoka brezposelnost bistveni prispevata k večji kritičnosti prebivalstva do režima".

Več si lahko preberete TUKAJ, celoten prispevek pa je dostopen v tedniku Nedelo (potrebna prijava).

Doc. dr. Primož Šterbenc je docent na UP Fakulteti za management, kjer je programski direktor magistrskega študijskega programa druge stopnje Politologija - mednarodni odnosi in gospodarska diplomacija. Dr. Šterbenc predava pri predmetih Etika in kultura v poslovnem svetu, Poslovna etika, Mednarodno kulturno in politično okolje ter Politični sistem in mednarodna gospodarska politika Evrazije. Raziskovalno sodeluje z ZRC SAZU, European Council on Foreign Relations (ECFR) in Trans European Policy Studies Association (TEPSA). Občasno deluje kot recenzent pri reviji International Journal of Middle East Studies. Občasno tudi ekspertno svetuje Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije v zvezi z vprašanji, povezanimi z Bližnjim vzhodom. Pri svojem raziskovanju se osredotoča na islam; religijsko-politične odnose v muslimanskem svetu; politično-varnostna dogajanja na Bližnjem vzhodu (vključno z izraelsko-palestinskim konfliktom); odnose med Zahodom in muslimanskim svetom; politiko EU do Bližnjega vzhoda; geopolitični in varnostni položaj v Evraziji in Afriki; družbenoekonomska vprašanja, povezana s poslovnim svetom.

 

 

3. oktober 2022 | FM | Izobraževanje

Družbena omrežja

Kazalo