Prof. dr. Elizabeta Zirnstein soavtorica pri izdani monografiji "Pravo intelektualne lastnine"

Z veseljem vas vabimo na predstavitev knjige z naslovom "Pravo intelektualne lastnine," katere soavtorica je predavateljica in programska direktorica magistrskega študijskega programa druge stopnje Pravo za Management na UPFM, izr. prof. dr. Elizabeta Zirnstein. Gre za prvo delo v Sloveniji, ki sistemsko in celovito obravnava področje intelektualne lastnine. Knjiga obravnava prepletanje mednarodnih, evropskih in nacionalnih pravnih virov ter raznolikost pravic intelektualne lastnine.

Avtorice, med njimi tudi predavateljica UPFM izr. prof. dr. Elizabeta Zirnstein so priznane strokovnjakinje na področju prava, ki so svoja teoretična izhodišča povezale s praktičnimi napotki in številnimi primeri iz prakse. S tem pristopom se knjiga približuje tako pravnikom kot tudi vsem tistim, ki se s pravom ne srečujejo vsakodnevno. Gre za izjemen dosežek na področju pravne znanosti, ki prinaša tudi splošne kulturne in civilizacijske vrednote.

Predstavitveni dogodek bo potekal v obliki sproščenega pogovora, kjer se bo razpravljalo o vlogi in pomenu intelektualne lastnine včeraj, danes in jutri. Poleg avtoric bodo na predstavitvi sodelovali tudi ugledni pravni strokovnjaki, med njimi prof. dr. Bojan Pretnar, prvi in dolgoletni direktor Urada RS za industrijsko (pozneje intelektualno) lastnino, ter diplomatski predstavnik Slovenije pri STO in SOIL.

Dogodek, ki bo potekal v četrtek, 9. novembra 2023, ob 13. uri, v dvorani Uradnega lista RS (Dunajska cesta 167, Ljubljana) je brezplačen. Dogodek bo osvetlil vidike intelektualne lastnine in njenega pomena v sodobni družbi. Dodatne informacije o lokaciji, potaku dogodka ter prijavah so dostopne TUKAJ.

 

 

 

 

19. oktober 2023 | FM | Izobraževanje

Družbena omrežja

Kazalo