Prof. dr. Štefan Bojnec sodeloval na 17. kongresu Evropskega združenja agrarnih ekonomistov v Rennesu

Med 29. avgustom in 1. septembrom 2023 je v Rennesu v Franciji potekal 17. kongres Evropskega združenja agrarnih ekonomistov pod naslovom »Agri-Food Systems in a Changing World: Connecting Science and Society«. Kongres je privabil 1050 udeležencev, med njimi tudi izjemnega strokovnjaka s področja agrarne ekonomije, prof. dr. Štefana Bojneca. Profesor Bojnec je bil član mednarodnega organizacijskega odbora tako tega kongresa v Rennesu kot tudi prejšnjega kongresa v Pragi.

Na kongresu je prof. dr. Štefan Bojnec predstavil dva pomembna prispevka:

  1. Explaining Gender Differences in the Intensity of Agri-Environment-Climate Scheme in Slovenia (skupaj s prof. dr. Imrejem Fertőjem iz Centra za ekonomske in regionalne študije v Budimpešti).

  2. Rural Development and Rural Rejuvenation – Myth or Reality (skupaj z doc. dr. Alenom Mujčinovićem iz Univerze v Sarajevu).

Poleg tega je prof. dr. Bojnec vodil tudi poster sekcijo pod naslovom »Local Agriculture«, kjer so bile predstavljene in razpravljene pomembne teme s področja lokalnega kmetijstva.

Naslednji kongres Evropskega združenja agrarnih ekonomistov, ki bo hkrati obeležil 50. obletnico obstoja združenja, bo potekal v avgustu 2025 na Univerzi v Bonnu v Nemčiji. Gre za pomembno praznovanje in srečanje v svetu agrarne ekonomije, ki ga že zdaj z zanimanjem pričakujejo številni strokovnjaki s tega področja.

Več o projektu: Zeleni prehod in trajnost Skupne kmetijske politike: madžarsko-slovenska primerjava.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. september 2023 | FM | Raziskovanje in svetovanje

Družbena omrežja

Kazalo