Projekt AGRIGEP gostoval na letni konferenci: Genetika in enakost spolov

Mednarodna kampanja »16 dni aktivizma proti nasilju na podlagi spola«, ki se odvija med 25. novembrom in 10. decembrom, je odlična priložnost za ozaveščanje o tej pomembni temi in za spodbujanje pozitivnih sprememb v družbi. Zato smo vsebino projekta AGRIGEP predstavili na letni konferenci vodilnega evropskega biotehnološkega podjetja Geneplanet, ki se ukvarja s preventivnim genetskimi testi, specializiranimi za predrojstveno testiranje, testiranje dednega raka in predispozicij življenjskega sloga. 

Raziskave s področja enakosti spolov so namreč v zadnjem času tudi tesno povezane s preučujemem vpliva genetskih faktorjev na spolno določen razvoj, zdravje in družbeno vlogo posameznikov. Razumevanje genetskih dejavnikov je pomembno za boljše razumevanje bioloških razlik med spoloma in za razvoj bolj prilagojenih pristopov k diagnostiki, zdravljenju in preprečevanju bolezni ter spolno specifičnih vidikov zdravstvene oskrbe. Genetika je tako eden izmed pomembnih dejavnikov, ki poleg biološke, okoljske in družbene determinante, vpliva na spolno raznolikost.

Naša predstavitev na letni konferenci poudarja pomen ozaveščanja o enakosti spolov ter spodbujanja pozitivnih sprememb v družbi. Skozi sodelovanje in znanje lahko dosežemo pomembne premike ter prispevamo k ustvarjanju bolj enakopravne in pravične prihodnosti za vse.

Sodelovanje projekta AGRIGEP na letni konferenci podjetja Geneplanet prispeva k boljši ozaveščenosti zunanjih deležnikov o pomembnosti enakosti spolov, posebej o vplivu genetike na zdravje in spodbujanja preventivnih ukrepov. Podjetje Geneplanet se pridružuje prizadevanjem za enakost spolov v okviru te pomembne kampanje.

 

 

Projekt AGRIGEP financira Horizon Europe Framework Programme.

  

4. december 2023 | FM | Raziskovanje in svetovanje

Družbena omrežja

Kazalo