Prvi prijavni rok je podaljšan do 27. 3. 2023

Skladno s sklepom ministra je prvi prijavni rok za vpis v prvi letnik v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za slovenske državljane in državljane držav Evropske unije ter Slovence brez slovenskega državljanstva na javnih visokošolskih zavodih in koncesioniranih študijskih programih v študijskem letu 2023/2024 je

PODALJŠAN DO 27. MARCA 2023.

Popravek rokovnika je objavljen TUKAJ.

Povezava na splošno novico Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije TUKAJ

Več o prijavi in razpisu

Prijavni roki za Slovence in državljane EU (E-prijava na spletnem portalu eVŠ)

  • prvi prijavni rok: od 17. februarja do 27. marca 2023
  • drugi prijavni rok: od 21. do 25. avgusta 2023
  • prijavni rok za zapolnitev še prostih mest: od 22. do 25. septembra 2023 do 12. ure

 ROKOVNIK

 

Prijavni roki za Slovence brez slovenskega državljanstva in državljani držav izven EU (E-prijava na spletnem portalu eVŠ)

  • prvi prijavni rok: od 17. februarja do 22. maja 2023
  • drugi prijavni rok: od 29. maja do 24. julija 2023
  • tretji prijavni rok: od 11. avgusta do 4. septembra 2023
  • prijavni rok za zapolnitev še prostih mest: od 22. septembra do 25. septembra 2023 do 12. ure

 ROKOVNIK

Navodila za oddajo prijave eVŠ

Prijavo za vpis v dodiplomske in podiplomske študijske programe kandidat odda elektronsko na spletnem portalu eVŠ v času odprtih prijavnih rokov. Izpolnjevanje prijave za vpis poteka v več korakih, ki so opisani TUKAJ.

Prijava za vpis

Prijavo za vpis v visokošolske študijske programe (dodiplomske in podiplomske) kandidat odda preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ. Za izpolnjevanje prijave kandidat potrebuje elektronski naslov, kamor bo po zaključenem izpolnjevanju prijave poslan izpolnjen obrazec prijave v obliki pdf dokumenta. Za pravilen začetek izpolnjevanja prijave mora kandidat vedeti ime razpisa za vpis, ki ga izbere na prvem koraku. Podatke v elektronski prijavi vnašajte po vrsti od zgoraj navzdol. Vnesene podatke potrdite s klikom na gumb "Nadaljuj", če pa podatkov ne želite shraniti, vnos prekinete s klikom na gumb "Prekliči". Če se med izpolnjevanjem prijave za vpis kandidatu pojavijo dodatna vprašanja, si lahko ogleda kratek video ali prebere navodila za izpolnjevanje prijave za vpis ter tako poišče odgovor, ki bo pojasnil morebitne nejasnosti. 

NAVODILA IN VIDEO

 

16. marec 2023 | FM | Izobraževanje

Družbena omrežja

Kazalo