Sejem MOS 2023: prof. dr. Ajda Fošner in stičišče znanosti, izobraževanja ter gospodarstva

Prof. dr. Ajda Fošner, predavateljica na UPFM, je sodelovala na 55. Mednarodnem sejmu obrti in podjetništva (MOS) v Celju. Na sejmu je bil predstavljen projekt "Stičišče znanosti in gospodarstva" Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije, ki je privabil številne obiskovalce, predvsem študente in dijake.

V hali L Celjskega sejmišča so se zbrali vodilni strokovnjaki in inovatorji s področij, kot so mehatronika, avtomatika, robotika, energetika, informacijska tehnologija, nanotehnologija in vesoljske tehnologije. Letošnja predstavitev je poudarila nove tehnologije, visokotehnološke inovacije ter sodobne izobraževalne programe. Poseben poudarek je bil na mikro, bio in nanotehnologijah ter vesoljskih tehnologijah.

Na sejmu so se predstavile vodilne slovenske raziskovalne in izobraževalne institucije ter visokotehnološka podjetja. "Stičišče znanosti in gospodarstva" je priložnost za promocijo slovenske znanosti, spodbujanje sodelovanja med znanostjo in gospodarstvom ter predstavlja primer dobre prakse dosedanjega sodelovanja. Hkrati pa se osredotoča na digitalizacijo, digitalno transformacijo in nove poslovne modele ter prihajajoče Industrije 4.0 in 5.0 ter "Družbe 5.0".

  

 

 

13. september 2023 | FM | Izobraževanje

Družbena omrežja

Kazalo