Sprememba pogostosti testiranja na COVID-19

Skladno z zaostreno epidemiološko situacijo v državi, se spreminja tudi dinamika testiranja. Z novembrom 2021 se uvaja testiranje študentov dvakrat na teden (praviloma ob ponedeljkih in sredah pred prvimi obveznostmi na fakulteti, oziroma ob dnevih po urniku).

Še vedno se samotestiranje izvaja v Konfucijevi učilnici. Hkrati se spreminja urnik delovanja samotestirne točke. Ta bo od prihodnjega tedna naprej delovala vsak delovni dan od 7.00 do 17.00.

Vsem se zahvaljujemo za sodelovanje in razumevanje, ki ste ga že do sedaj izkazali! Prvi podatki kažejo, da je precepljenost študentov in profesorjev visoka in tako vzor celotni družbi. To je močan argument, ki ga imamo, ko se pogovarjamo s pristojnimi o uvajanju dodatnih ukrepov.

Prosimo vas, da se tudi vnaprej držite higienskih in varovalnih ukrepov tako na fakulteti, kot tudi izven prostorov univerze.

 

Poleg tega vas vabimo še k ogledu dveh posnetkov predavanj, ki smo jih izvedli za študente in zaposlene na Univerzi na Primorskem :

-          prof. dr. Alojz Ihan, dr. med.: Vse o COVID-19 in cepljenju: 

 

 

-          izr. Prof. dr. Tomaž Grušovnik: O konspiracizmu: Zakaj so teorije zarot tako popularne?: 

 

 

RAVNANJE V PRIMERU SUMA NA OKUŽBO S SARS-CoV-2019

V primeru, da je študent znake oziroma simptome obolelosti za SARS-CoV-2019 razvil tekom dneva v prostorih univerze, se iz študijskega procesa nemudoma umakne in o tem takoj obvesti referat s poslanim izpolnjenim obrazcem za priglasitev odsotnosti in tabelo visoko rizičnih kontaktov na referat@fm-kp.si.

PRIGLASITEV ODSOTNOSTI

TABELA VISOKO RIZIČNIH KONTAKTOV

28. oktober 2021 | FM | Izobraževanje

Družbena omrežja

Kazalo