Središče Rotunda odprlo vrata Coworkinga v Kopru: »Vzpostavljamo učinkovito podporno okolje za socialna podjetja«

Mreženjski dogodek za socialno podjetništvo in otvoritev coworking prostorov

Središče Rotunda je v sodelovanju s Fakulteto za management Univerze na Primorskem organiziral izjemno uspešen mreženjski dogodek za socialno podjetništvo v okviru projekta sPOINT. Ob tej priložnosti so prav tako slovesno odprli Coworking prostore na Ferrarski v Kopru.

Dogodek sta otvorila direktor Središča Rotunda in predavatelj UP Fakultete za management doc. dr. Bojan Mevlja ter prodekan za kakovost UP Fakultete za management, izr. prof. dr. Armand Faganel. O projektu sPOINT - Socialno POdjetniška INformacijska Točka je dr. Bojan Mevlja dejal: »Gre za izjemno pomemben projekt, ki podpira in spodbuja socialno podjetništvo ter omogoča informiranje in svetovanje potencialnim socialnim podjetnikom. Hkrati si prizadeva povečati možnosti za ustanavljanje novih socialnih podjetij, spodbujati rast obstoječih ter ustvarjati nova delovna mesta. Veseli nas, da smo lahko del tako inovativnega in navdihujočega projekta ter se veselimo prihodnjih priložnosti za spodbujanje socialnega podjetništva in trajnostnega razvoja

Coworking prostor, ki je bil slovesno odprt v okviru mreženjskega dogodka, predstavlja inovativen koncept delovnega okolja, ki je namenjen predvsem podjetnikom, samostojnim ustvarjalcem, startupom in drugim posameznikom, ki želijo delati v skupnem prostoru ter se povezovati in sodelovati z drugimi strokovnjaki iz različnih področij.

Kot dodaja dr. Mevlja: »Prednosti uporabe coworking prostora so mnoge. Prvič, omogoča dostop do sodobno opremljenih delovnih prostorov, ki so opremljeni z vsemi potrebnimi zmogljivostmi, kot sta pisarniška infrastruktura in internetna povezava. Poleg tega ponuja tudi skupne prostore, kot so prostor za sprostitev, kuhinja in druge skupne površine, kjer se lahko udeleženci povežejo in izmenjujejo ideje. V takem okolju imate priložnost spoznati različne strokovnjake in ustvarjalce iz različnih panog, kar lahko privede do sinergij, partnerstev in skupnih projektov. Poleg tega je prisotnost drugih podjetnikov in ustvarjalcev v coworking prostoru lahko zelo motivacijska, saj ustvarja občutek pripadnosti skupnosti in spodbuja medsebojno podporo ter izmenjavo znanja in izkušenj. Vse te prednosti coworking prostora prispevajo k ustvarjanju ustvarjalnega in sodelovalnega okolja, kjer se podjetniki in ustvarjalci lahko razvijajo, rastejo ter izmenjujejo znanje in ideje. To je pomembna podpora za razvoj socialnega podjetništva in spodbujanje inovacij.«

Dogodek so oplemenitili gostje, ki so z navzočimi delili navdihujoče zgodbe o uspehu ter predstavili različne projekte.

Matjaž Horjak iz Društva Izhod TC je predstavil rehabilitacijski program Hiša upanja, ki ponuja podporo in pomoč ljudem na robu družbe in prestopnikom pri umiku iz starega okolja, rehabilitaciji in uspešni vrnitvi v družbo.

Dorijan Maršič iz Inkubatorja d.o.o. Sežana je predstavil program Podjetniške šole za osebe z izgubo sluha, ki zagotavlja izobraževanje in podporo osebam z izgubo sluha pri uresničevanju njihovih podjetniških idej.

Tina Primožič iz Regionalnega razvojnega centra Koper pa je predstavila program Erasmus za mlade podjetnike - Columbus 10. Gre za odlično priložnost za mlade podjetnike, ki si želijo pridobiti mednarodne izkušnje in razširiti svoje poslovno omrežje.

V Središču Rotunda verjamejo, da so takšni dogodki ključnega pomena za spodbujanje socialnega podjetništva in ustvarjanje pozitivnih sprememb v naši skupnosti. Tovrstnih dogodkov planirajo v prihodnje še več.


4. julij 2023 | FM | Izobraževanje

Družbena omrežja

Kazalo