Uspeh projekta Fortissimo s posredovanjem CRPZ UPFM uvrščen na drugo mesto EEN Awards 2023

Uspeh projekta Fortissimo s posredovanjem Centra za razvoj in prenos znanja UP FM, je uvrščen na DRUGO mesto Enterprise Europe Network Awards 2023.

Uspeh projekta Fortissimo s posredovanjem Centra za razvoj in prenos znanja UP FM prek mreže EEN, o katerem si lahko več preberete v pretekli novici na tej povezavi, se je pri evropski agenciji EISMEA – European Innovation Council and SMEs Executive Agency uvrstil na izjemno DRUGO MESTO Enterprise Europe Network Awards 2023 – nagrada za najboljšo zgodbo o uspehu mreže EEN! Prvo mesto je zasedlo Stabilplastik s.t.o. & Nortech Solutions, tretje pa Bataryasan Enerji. Razglasitev je potekala danes, 17. 11. 2023.

     

Fortissimo je s pomočjo in posredovanjem Centra za razvoj in prenos znanja UP FM prek mreže EEN, pridobil nepovratna sredstva v višini skoraj 1,7 milijona evrov. Tako je podjetje Invida, skupaj s 23 partnerji uresničilo ta inovativni projekt, ki je postal del pobude v prizadevanju za povečanje intelektualne sposobnosti otrok na sproščen in prijeten način.

Produkcijski studio Invida je eden največjih animacijskih in produkcijskih studiev v Sloveniji. Ukvarjajo se z razvojem in realizacijo avtorskih animiranih filmov in s produkcijo animiranih in snemanih videov komercialne narave.

Fortissimo je vrhunsko interaktivno digitalno orodje, ki združuje resne igralne tehnike z glasbeno zgodovino, pismenostjo in kognicijo, da ustvari zanimivo in zabavno učno izkušnjo. Posveča se približevanju klasične glasbe otrokom ter kot prvi tovrstni izobraževalni projekt ima potencial, da spremeni način učenja otrok o glasbi.

Konzorcij projekta je razvil interaktivno platformo, kjer se mladi uporabniki učijo od učiteljev preko inovativnega učnega orodja. Platforma obsega digitalno aplikacijo, platformo za poučevanje in virtualno koncertno dvorano VR, ki ponuja otrokom prijazno 360-stopinjsko izkušnjo poslušanja.

 

 

 

17. november 2023 | FM | Raziskovanje in svetovanje

Družbena omrežja

Kazalo