V slovo prof. dr. Borutu Likarju

Študente in zaposlene na Fakulteti za management Univerze na Primorskem je presunila novica, da je preminil naš kolega, profesor, sodelavec, prof. dr. Borut Likar. Ključna osebnost našega akademskega okolja je svoje znanje, predanost ter strast do raziskovanja, poučevanja in inovacij delil z nami vrsto let. Njegov izjemen prispevek fakulteti, univerzi in širši akademski skupnosti je bil neprecenljiv.

Prof. dr. Borut Likar, doktor elektrotehniških znanosti, je bil znanstveni svétnik in redni profesor na UP Fakulteti za management ter na UL Fakulteti za strojništvo, kjer je deloval kot član raziskovalnega laboratorija. Bil je tudi predsednik akademskega zbora na UP FM. Njegova raziskovalna področja so zajemala management ustvarjalnosti, RRa, inovativnosti in tehnologij na področju gospodarstva in izobraževalnega sistema. Njegova celotna bibliografija je obsegala preko 1000 zapisov. Bil je evaluator nacionalnih in EU projektov, recenzent, ter član v več deset organizacijskih ter uredniških odborih konferenc in publikacij. Vpet je bil v prek 60 (med)narodnih projektih, je avtor ducata patentov, vrste modelov in avtorskih del, od katerih je bilo več tržno uspešnih. Je prejemnik 24 (med)narodnih nagrad. Med vrsto vabljenih predavanj sta bili še posebno odmevna tista, na sedežu Organizacije združenih narodov v Ženevi in dve v Evropskem parlamentu.

Dr. Borut Likar bo ostal v naših srcih kot izjemna osebnost, ki je s svojim delom in strastjo obogatila našo fakulteto in akademsko skupnost. Njegova zapuščina bo živela naprej v nas in nas navdihovala, da nadaljujemo s svojim delom in raziskovanjem ter si prizadevamo za visoke standarde, ki jih je postavil.

V teh težkih trenutkih izrekamo iskreno sožalje njegovi družini, prijateljem in vsem, ki so ga imeli radi. Dr. Borut Likar bo vedno ostal v našem spominu in srcih.

Počivajte v miru, spoštovani kolega!

V spomin na profesorja dr. Boruta Likarja je pripravljena elektronska žalna knjiga, prav tako bo na voljo tudi v fizični obliki.

 

 

 

1. oktober 2023 | FM | Izobraževanje

Družbena omrežja

Kazalo