Z analizami izr. prof. dr. Patricie Blatnik do učinkovitega zdravstvenega sistema

Izr. prof. dr. Patricia Blatnik, predavateljica na Fakulteti za management Univerze na Primorskem, se posveča raziskavam na področju zdravstvene ekonomike. Njeno delo je usmerjeno v iskanje načinov za razvoj učinkovitega in kakovostnega zdravstvenega sistema, pri čemer se osredotoča na optimizacijo virov in povečanje dostopnosti do zdravstvene oskrbe. V intervjuju za slovenski nacionalni dnevni časopis Delo z dne 14. 9. 2023 je razkrila, da je glavni cilj njenih raziskav zagotoviti, da pacienti prejmejo zdravstvene storitve, ki so resnično koristne in izboljšujejo njihovo zdravje, ob tem pa zmanjšati nepotrebne stroške in obremenitve za zdravstveni sistem.

Njen pristop vključuje uporabo matematike, statističnih programov, ekonometrije, računalniških programov in poslovne inteligence za analizo podatkov in ekonomskih trendov. Poleg tega si prizadeva za povezovanje znanstvenih spoznanj z dejanskimi praksami in sodelovanje med znanostjo in gospodarstvom.

Dr. Blatnik poudarja pomembnost objektivnih in preverjenih informacij, ki jih zagotavlja znanost, še posebej v času, ko je dostop do napačnih in pristranskih informacij pogost.

Njeno delo lahko prispeva k oblikovanju bolj pravičnega in učinkovitega zdravstvenega sistema za vse. Poleg raziskovalne dejavnosti se ukvarja tudi s plesom, glasbo in promocijo zdravega življenjskega sloga ter aktivno sodeluje pri društvenih projektih.

Intervju je dostopen TUKAJ .

 

 

14. september 2023 | FM | Izobraževanje

Družbena omrežja

Kazalo