Zakorakali smo v novo študijsko leto 2023/2024

Na UP Fakulteti za management se je začelo novo študijsko leto, ki je prineslo svež veter in nov začetek za številne študente. Bili smo priča vznemirljivemu začetku študijskega leta 2023/2024, ko smo sprejeli brucke in bruce, ter pozdravili že vpisane študentke in študente, ki so se vrnili na hodnike fakultete. Univerza na Primorskem (UP) je priredila tradicionalni sprejem bruck in brucev, tokrat na UP Fakulteti za management. Srečanje je združilo župane lokalnih občin, predstavnike Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) in medije. 

 

Rektorica UP, prof. dr. Klavdija Kutnar, je nagovorila študentke in študente ter jim izrazila željo, da bi s svojimi inovativnimi zamislimi neprestano predstavljali nove izzive za UP. Celoten njen govor je dostopen na povezavi. Nato je župan Mestne občine Koper, Aleš Bržan, izrazil dobrodošlico študentkam in študentom ter poudaril, da je Mestna občina Koper letos tudi soorganizatorka dogodka ŠtartUP, s čimer se je sodelovanje še okrepilo. Predsednica Študentskega sveta UP je bila odsotna, zato je študent Univerze na Primorskem, Žiga Leban, prebral njen nagovor, ki je bil posebej namenjen mednarodnim študentom in njihovi dobrodošlici. Prisotne je ob koncu pozdravila in nagovorila tudi dekanja UPFM, izr. prof. dr. Tatjana Horvat, ki je povedala: "Z vašo prisotnostjo prinašate svežino v univerzitetni prostor. Vsak od vas je edinstven. Izkoristite vsako priložnost za rast in razvoj." Po uvodnih nagovorih smo na fakulteti pričeli s pozdravi v živo in začetkom študijskega leta.

Drage študentke in dragi študenti, nove poti se odpirajo pred vami, poti, ki bodo zahtevale trud, vztrajnost in predanost. Naša fakulteta je prostor, kjer boste dobili priložnost raziskovati svoje interese, se razvijati in rasti kot posamezniki. Študijsko leto, ki je pred vami, obeta veliko izzivov, priložnosti in tudi zabave. Imeli boste priložnost izbirati med različnimi predmeti, raziskovalnimi projekti in obštudijskimi dejavnostmi, ki bodo obogatile vašo akademsko izkušnjo. Poleg tega so na voljo številne športne, kulturne in družabne prireditve, ki vam bodo omogočile sprostitev in zabavo.

Novo študijsko leto na fakulteti je tako zaznamovano s pričakovanji, zagonom in občutkom skupnosti. Študenti so pripravljeni stopiti na pot znanja, ki jih bo obogatila in jim odprla vrata k novim priložnostim. Fakulteta pa ostaja zavezana svojim vrednotam izobraževanja, raziskovanja in inovacij ter bo še naprej podpirala študente na njihovi akademski poti. Naj bo to novo študijsko leto na fakulteti uspešno, navdihujoče in nepozabno za vse študentke in študente, brucke in bruce ter vso fakultetno in univerzitetno skupnost. Skupaj bomo ustvarjali prihodnost znanja in izobraževanja.

Foto utrinke si lahko ogledate v spodnji galeriji. Prav tako vabljeni k ogledu spodnjega videa ter branju nagovora dekanje UPFM na povezavi.

Uvodni pozdravi 2023 | Welcome greetings 2023

2. oktober 2023 | FM | Izobraževanje

Družbena omrežja

Kazalo