Podelitev naziva častni doktor UP ruskemu akademiku prof. dr. Vladimirju Kvintu

Danes, 20. julija 2017, je rektor UP, prof. dr. Dragan Marušič na pobudo Fakultete za management podelil naziv častni doktor Univerze na Primorskem ruskemu akademiku prof. dr. Vladimirju Kvintu. 

Naziv častni doktor Univerze na Primorskem univerza podeli posamezniku za izjemne dosežke na področju znanosti in umetnosti ali za odmevne prispevke na področju krepitve medčloveških odnosov.

Prof. dr. Vladimir Kvint je svetovno znan ekonomist in strateg. Je predstojnik katedre za finančne strategije na Moskovski ekonomski fakulteti Moskovske državne univerze Lomonosov. Njegova poglavitna področja znanstvenega raziskovanja segajo predvsem na področje teorije strategij in teorije o globalnih razvijajočih se trgih. Od leta 2007 je predsednik Oddelka za finančno strategijo pri Moskovski šoli ekonomike Moskovske državne univerze Lomonosova. Leta 2010 je bil pobudnik ustanovitve Centra za strateške študije na Inštitutu za kompleksne sistemske matematične raziskave iste državne univerze v Moskvi, ki ga vodi še danes. Naziv častnega doktorja so mu podelile univerze iz ZDA, Rusije, Albanije, Ukrajine, Kazahstana in Kirgiške republike. Univerzo na Primorskem je prvič obiskal oktobra 2015, ko je predstavil svojo novo knjigo z naslovom Strategy for the Global Market: Theory and Practical Applications, ki vsebuje metodologijo in praktična priporočila za vse faze razvoja in izvajanja strategije. 

Prof. dr. Vladimir Kvint je odigral pomembno vlogo pri snovanju skupnega študijskega programa Ekonomija in finance, ki se bo začel izvajati v študijskem letu 2017/2018, kot prvi skupni študijski program Univerze na Primorskem in najprestižnejše slovanske univerze.    

 

Foto: Alen Ježovnik

Fotografije s podelitve častnega doktorata UP prof. dr. Vladimirju Kvintu

20. julij 2017 | FM | Mednarodno sodelovanje

Družbena omrežja

Kazalo