FM študenti so spoznavali digitalni marketing

Pretekli teden sta za celjske in koprske študente Fakultete za management potekali delavnici na temo digitalnega marketinga. Delavnici, ki ju je organiziral Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske v sodelovanju z Agencijo SPIRIT v okviru Programa podpornih storitev subjektov inovativnega okolja v Republiki Sloveniji v letih 2018 in 2019 »SIO 2018-2019«, je vodil marketinški strokovnjak Martin Korošec.

V sredo, 7. novembra 2018, smo predstavnika UIP in Martina Korošca gostili v celjskem študijskem središču, v petek, 9. novembra 2018, pa še na sedežu fakultete v Kopru. Enako delavnico je UIP pripravil tudi za naše škofjeloške študente, ki je bila izvedena že v oktobru 2018.

Uvod v delavnico je pripadel predstavnikoma UIP (v Škofji Loki direktor UIP Dorijan Maršič, v Kopru pa svetovalka na UIP Lara Pirc), ki sta predstavila univerzitetni inkubator in njegovo delovanje. Glavni poudarek uvodnega predavanja je bil na inovativnih idejah in pomoči za bodoče podjetnike.

Sledilo je predavanje Martina Korošca, ki je študentom predstavil področje digitalnega marketinga. Martin Korošec je ustanovitelj oglaševalske agencije, ki je specializirana za področje partnerskega povezovanja blagovnih znamk (angl. co-branding) in družbenih omrežij. V svojem predavanju je omenil uspešne slovenske inovatorje in nam povedal, kako sploh postati uspešen v današnjem svetu podjetništva. Poučil nas je tudi o tem, kako napraviti dober oglas na socialnih omrežjih (Facebooku) in kakšna je pot do učinkovite prodaje. Za lažje razumevanje nam je predstavil oglas, ki je bil po njihovem mnenju najslabše ustvarjen oglas, vendar so z njim poželi veliko uspeha. Prav tako je poudaril, kako pomembna sta komuniciranje in odnos do strank v poslovnem svetu, česar se žal ne zavedamo dovolj.

Zagotovo si bomo vsi, ki smo bili na delavnici, zapomnili predavateljeve besede: »Ugotovite, kaj je vaše poslanstvo, in sledite svojemu cilju!«

 

 

Zapis: Šošana Frank Ličina in Afize Shabani, študentki
Foto: Blaž Korent

12. november 2018 | FM | Izobraževanje

Družbena omrežja

Kazalo