Gostujoči predavatelj prof. dr. Kvint o strategiji za globalni trg z vidika teorije in uporabnosti

Včeraj je Fakulteta za management v Kopru gostila priznanega ekonomista in stratega prof. dr. Vladimirja Kvinta. Gostujoči predavatelj je prišel na našo fakulteto v sklopu sodelovanja Fakultete za management z Moskovsko ekonomsko fakulteto. V svojem predavanju z naslovom Strategy for the Global Market: Theory and Practical Applications je govoril o strategiji za globalni trg z vidika teorije in uporabnosti, ob tem pa je predstavil tudi svojo novo knjigo z enakim naslovom.

Prof. dr. Vladimir Kvint je predstojnik katedre za finančne strategije na Moskovski ekonomski fakulteti Moskovske državne univerze Lomonosov. Je ekonomist in strateg. Je avtor teorije o globalnih razvijajočih se trgih. To je bila tudi tema njegove prve knjige The Global Emerging Market in Transition (ZDA, Fordham University Press, 1999). Velja za uglednega znanstvenika s področja gospodarske strategije. Dr. Kvint je avtor 25 knjig in več kot 350 člankov. 

Globalna skupnost v 21. stoletju nenehno išče ustrezne strateške usmeritve, s katerimi bi vzpostavila red v svetu. Ne glede na to, ali gre za najvišje ravni vlade in vojske ali pa multilateralne institucije, nevladne organizacije in korporacije, je prava strategija ključ do uspeha za prihodnost podjetja, regije, države ali celo vsega sveta. Še vedno pa so v manjšini tisti, ki razumejo, kaj strategija pravzaprav je in kako jo razvijati, načrtovati in izvajati.

Prof. dr. Vladimir Kvint je v svojem predavanju predstavil temeljne teoretične postavke strategije za globalni trg in njeno aplikativnost. To je nov pristop razumevanja globalnega razvijajočega se trga. Tehnološke spremembe na področju komunikacije in transporta ter pojav in razvoj globalne skupnosti in globalnega trga v zadnjih dvajsetih letih omogočajo veliko tesnejše povezovanje ljudi in korporacij po vsem svetu kot kdaj koli prej. To seveda poraja tudi vedno večjo konkurenco in tekmovalnost. Razumevanje strateškega okolja kot tudi ustrezno reševanje problemov narekujeta udarno strategijo, da bo to okolje učinkovito in zmagovalno.

Prof. dr. Kvint je v okviru predavanja predstavil svojo novo knjigo z naslovom Strategy for the Global Market: Theory and Practical Applications, ki vsebuje metodologijo in praktična priporočila za vse faze razvoja in izvajanja strategije. Gre za celovit priročnik z razlagami in opisi za pripravo in urejeno zbiranje vseh potrebnih strateških dokumentov. Primeri, predstavljeni v knjigi, izhajajo iz realnega sveta, iz podjetij, vladnih in vojaških strateških praks v državah z razvijajočimi se trgi in na globalnem trgu. To je knjiga, ki bi morala biti na mizi vsakega vodja, managerja, pa tudi študenta managementa.

 

 

30. oktober 2015 | FM | Mednarodno sodelovanje

Družbena omrežja

Kazalo