MIC 2020 - 20. edicija konference prvič na spletu

100 znanstvenih in raziskovalnih prispevkov, več kot 120 sodelujočih, 22 vzporednih sej, več predstavitev posterjev, projektov in en izjemen slavnostni govor dr. Janeza Potočnika. Letošnji - že 20. po vrsti - MIC je navdušil vse, tako sodelujoče kot organizatorje.

 

Mednarodno management konferenco organizira Fakulteta za management Univerze na Primorskem v sodelovanju z Moskovsko ekonomsko fakulteto Moskovske državne Univerze Lomonosov (Rusija) ter Fakulteto za ekonomijo in turizem dr. Mijo Mirković Univerze Juraj Dobrila u Pulja (Hrvaška).

Jubilejna, 20. edicija MIC konference, je bila prvotno načrtovana v mesecu maju. Zaradi prvega vala globalne pandemije smo bili primorani konferenco premakniti na november v upanju, da jo bomo lahko speljali v živo, kot vsa leta do sedaj. Drugi val COVID-19 nam je postavil nov izziv, ki se ga je organizacijska ekipa lotila izjemno resno. V kratkem času smo konferenco premaknili na svetovni splet in z brezhibno izvedbo navdušili vse, tako goste kot poslušalce.

Konferenco je po kratkem nagovoru njenega predsednika in dekana UP Fakultete za management dr. Matjaža Novaka ter članice organizacijske ekipe - dr. Suzane Laporšek, s svojim osrednjim govorom otvoril dr. Janez Potočnik, ki je sopredsednik (eng. co-chair) Mednarodne komisije za vire - foruma znanstvenikov in strokovnjakov, ki se ukvarjajo z upravljanjem naravnih virov. Bil je na številnih pomembnih položajih in ima bogate izkušnje na področju okolja, ekonomije in evropskih zadev. Med drugim je bil Evropski komisar za znanost in raziskave od leta 2004 do 2010 ter Evropski komisar za okolje od leta 2010 do 2014. Septembra 2013 je prejel nagrado Združenih narodov za prvaka Zemlje.

Njegov govor o Pomenu upravljanja z naravnimi viri in vlogi Evropske unije je navdušil mnoge in postavil zelo visok standard za vse ostale predstavitve znanstvenih in raziskovalnih prispevkov, ki so sledile tekom celotne konference.

Raziskovalci so predstavljali svoja dela s področij managementa, bančništva, digitalizacije, turizma, agrarne ekonoije, finančnih trgov in institucij, izobraževanja, podjetništva in inoviranja, družbenih problemov, ekonomije, energetike in mnogih drugih. V kar 22 sekcijah je okoli 100 predavateljev predstavilo svoje najnovejše raziskave, članke, dognanja in mnogo več. Diskusije so jim dale možnost, da svoje delo tudi nadgradijo, pridobijo nove poglede, predvsem pa nova poznanstva in možnosti za sodelovanje.

20. mednarodna konferenca o managementu je tako doživela svojo krstno izvedbo na spletu. Po poročanju sodelujočih, je bila njena izvedba brezhibna. Predanost organizacijske ekipe in tehničnega osebja je omogočila, da smo konferenco izpeljali v celoti nad pričakovanji. Kdaj točno bo naslednja konferenca še ni določeno, smo pa prepričani, da smo sedaj pripravljeni na vse izzive, ki nam jih bo prinesla prihodnost.

 

MIC2020

15. november 2020 | FM | Raziskovanje in svetovanje

Družbena omrežja

Kazalo