Na FM smo gostili direktorja podjetja Etiketa

Izr. prof. dr. Dragan Kesič je v petek, 5. aprila 2019, v študijskem središču Fakultete za management v Škofji Loki gostil direktorja podjetja Etiketa, tiskarna, d. d., iz Žirov Primoža Kokalja. Predavanje, v katerem nam je gost predstavil podjetje in njegovo poslovanje, je potekalo v okviru predmeta Prodaja in odnosni marketing.

Podjetje je globalni ponudnik razvojno naprednih in tehnološko zahtevnih tiskalnih rešitev. Ustanovljeno je bilo leta 1959, sedež podjetja pa je v Žireh. Zanimivo je, da si kar 90 odstotkov zaposlenih deli lastništvo, zaposlenih pa je 220 ljudi. Delujejo z različnimi programi: grafični program, sito program, tekstilni program in male serije (mednje sodijo priprava promocijskih besedil, vizitk, brošur, map, kuvert ipd.)

Primož Kokalj nam je povedal, da njihovo podjetje oziroma zaposlene povezujejo znanje, kompetence in lojalnost. Število zaposlenih se je med letoma 2011 in 2018 povečalo kar za 20 odstotkov. Za vse zaposlene je znanje izjemno pomembno, zato dajejo velik poudarek na izobraževanje kadra. Stremijo k čim bolj ekološkemu delovanju, zato proizvajajo razgradljive etikete. Delujejo globalno in so zelo konkurenčni. Podjetje Etiketa izpolnjuje in presega pričakovanja svojih kupcev z ustvarjanjem inovativnih rešitev po njihovi meri, z zagotavljanjem 100-odstotne kakovosti, z izpolnjevanjem rokov dobav ob primernih cenah. Na področju zagotavljanja kakovosti sledijo svetovno priznanim standardom in s tem uspešno uresničujejo tudi vizijo podjetja, da bo to v svetovnem merilu pomemben strateški razvojni partner in ponudnik celovitih in inovativnih rešitev za označevanje izdelkov.

Predavanje je bilo zelo zanimivo in poučno. Gost iz prakse je izčrpno odgovoril tudi na vsa vprašanja študentov in s tem nadgradil naše znanje, ki ga dobivamo v okviru predavanj.

 

Zapis in foto: Klara Koprivec, študentka 2. letnika UP FM v Škofji Loki

8. april 2019 | FM | Izobraževanje

Družbena omrežja

Kazalo