Na obisku direktor zavoda ISKRENI

Tokrat smo na predavanju Management nepridobitnih organizacij imeli gosta, ki nam je povedal nekaj o svojem nepridobitnem podjetju. Igor Vovk, direktor zavoda Iskreni nam je povedal svojo življensko pot in kako mu je uspelo ustanoviti podjetje, ki je v pomoč družinam ter posameznikom.

Zavod Iskreni na svoji spletni strani zbira donacije, ki jih dobijo od svojih bralcev, udeležencev programov in podpornikov. Donacije so osrednji steber njihovih prihodkov, saj jih država ne podpira. Z zbiranjem donacij so se navdihovali po nekaterih uspešnih ameriških družinskih organizacijah. Način zbiranja donacij niso sprejeli le kot pomoč nekomu, ki rabi denar, ampak tudi kot pot osebne rasti posameznika. Sami so opažali spremembe posameznikov, ki jih v življenju pusti donacijska zvestoba.

In kako začeti z zavodom oz. nepridobitno dejavnostjo?

Za sam začetek nepridobitne organizacije pravi, da je pomembno dobro in preprosto zapisati vizijo ter dobro obrazložiti zakaj bi to dejansko počeli. Zapisati in analizirati moramo tudi čim natančneje stroške organizacije za delovanje ter čim bolje pripraviti načrt o tem, kako bomo pridobili sredstva za organizacijo.

Povedal je tudi, da šteje vsaka izkušnja, ki jo imamo, torej moramo poiskusiti več kot enkrat. Pravi tudi, da če v nekaj verjamemo in si res želimo, ne smemo odnehati dokler tega ne dosežemo oz. dokončamo, Nkoli ne smemo obupati nad idejo, niti ne smemo kdaj podvomiti vanjo. Sama zaključna misel pa je bila, da bo zavrnitev veliko, vendar moramo vedno vztrajati in seveda, da moramo biti to, kar smo in početi, kar si sami želimo.

 

G. Vovk je svojo ustvarjalno pot začel že v osnovni šoli, kjer je s podporo ravnatelja začel video krožek. Zaradi pomanjkanja opreme, je sam zbiral sredstva za vse, kar je bilo potrebno, da je krožek lahko funkcioniral. V veliko pomoč mu je bil njegov takratni mentor Leo Oblak, ki je vse učence v krožku veliko naučil. Največja šola življenja mu je bila prav tu, v osnovni šoli, saj so morali vse ustvarjati iz nič. Šolanje je nadaljeval na Elektrotehniški šoli v Novi Gorici in nato na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani, kjer se je pridružil veliko različnim skupinam (med drugimi ZKŠ, ŠOU in SAS) s pomočjo svojega starejšega brata. 

Prakso je prvo leto opravljal kot razvijalec v podjetju Mobitel d.d. nato pa je s prijatelji ustanovil prvo podjetje za izdelavo spletnih strani in organizacijo prireditev. V letu 2004 je skupaj s svojo ženo Majo vzpostavil spletni portal iskreni.net, kjer sta pričela s svojim prvim programom - e-pripravo na zakon. Dve leti se je izobraževal na področju zakonske in družinske terapije. Po štirih letih spletnega portala je s pomočjo prijateljev leta 2007 ustanovil Zavod iskreni.net oziroma Zavod Iskreni.

G. Vovk je direktor in ustanovitelj Zavoda Iskreni. Ni zgolj upravljalec splošnih nalog glede družinske organizacije, temveč tudi pomaga na medijskem področju in pri organizaciji Festivala družin. Skupaj s svojo ženo vodita seminar sočutnega starševstva. Njegovo ljubezen do dela pri zavodu Iskreni mu dajejo odlične ekipe sodelavcev, narava dela ter prepletanje sodobne tehnologije in odnosov. Zelo rad spoznava nove ljudi na aktivnostih in srečanjih, ki se mu predstavijo in povejo svoje zgodbe.

Pravi tudi, da mu je najbolj pomemben osebni pristop do uporabnikov, pri čemer je treba največ narediti na odnosu do strank in seveda tudi donatorjev, ki so kot sem omenil ključni pri zbiranju sredstev za zavod. Najbolj se moramo truditi, da je odnos kolikor se da dober ter da so uporabniki zavoda na koncu zadovoljni in dosežejo želen rezultat.

Za samo vodenje zavoda pravi, da je največ vredno poslušanje svojih zaposlenih, strank, prostovoljcev in donatorjev. S poslušanjem se naučiš in izveš največ. Kaj bi se moralo popraviti, kaj izboljšati, katere stvari tečejo dobro ... Zavedati se moramo tudi, da ni plača glavni dejavnik za uspešno delovanje. Seveda mora biti dobra, vendar pa so ostali dejavniki bolj ključni za zadovoljstvo zaposlenih. Sem uvrščamo samo okolje v podjetju - ali se zaposleni počutijo dobro, imajo vse potrebno za izvajanje nalog, ali lahko izboljšamo urnike itd. Voditi pa jih moramo tako, da skupaj z njimi dosegamo cilje in jih vzpodbujamo pri delu.

Tekst: pred. dr. Bojan Mevlja

Foto: Maja Koblar za UP FM

6. december 2019 | FM | Izobraževanje

Družbena omrežja

Kazalo