Nagovor dekana ob začetku študijskega leta

Dočakali smo vrnitev v bolj osebno poučevanje in predajanje znanja. Veseli me, da se ne bomo več gledali v majhnih črnih kvadratih, brez direktnega stika in z omejeno možnostjo komunikacije. Izvedba študijskega procesa v živo prinaša nedvomno več možnosti za kakovostnejši študij, vendarle pa hkrati od vseh nas zahteva večjo mero tako individualne kot družbene odgovornosti.

Kot ste videli smo po fakulteti pripravili kar nekaj mehanizmov, ki bodo nam in vam omogočili varen študij. Namera in zaveza Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Univerze na Primorskem, ter s tem tudi nas, je nedvomno ta, da nas obdržimo čim dlje v prostorih fakultete, zato so spoštovanje PCT pogoja, nošenje mask in preverjanje prisotnosti nujni ukrepi in majhen davek za nemoten študijski proces. Na vseh nas je, da spoštujemo omejitve, redno pazimo na svoje zdravje in v primeru slabega počutja ravnamo odgovorno, se umaknemo iz skupine in omejimo vse stike.

S tem, ko pa vstopate v novo študijsko leto, hkrati vstopate tudi v popolnoma nove prostore UP Fakultete za management. Kot prvi generaciji študentov, ki bo pisala zgodbe na teh hodnikih in predavalnicah, vam želim, da bi vas prostori navdihnili za iskanje znanja ter razvoj idej. Prvega nedvomno na fakulteti ne manjka in brez dvomov vam lahko rečem, da ga bo z vami delil vsakdo, ki ga boste za to povprašali. Ideje pa se navadno rodijo iz najbolj enostavnih pogovorov, klepetov in nepredvidljivih situacij. Bodite zato vedoželjni in radovedni. Spustite se v pogovore s sošolci in klepete s profesorji.

V duhu iskanja znanja, ki vas veseli, letos tudi ponovno izvajamo prenovljen program Politologija – mednarodni odnosi in gospodarska diplomacija. S tem vam omogočamo vsako leto več možnosti za nadaljevanje študija in iskanje področij, ki vas zanimajo in na katerih bi si želeli delati. Upam, da se nam boste pri tem iskanju znanja pridružili tudi v naprej.

Do takrat pa srečno v tekočem študijskem letu in pazite nase in na vse okoli vas.


                                                                                                        Prof. dr. Matjaž Novak,
                                                                                                        dekan

 

 

30. september 2021 | FM | Izobraževanje

Družbena omrežja

Kazalo