Najmlajši raziskovalci spet navdušili

Koper, 9. aprila 2015 – Fakulteta za management Univerze na Primorskem je v študijskem letu 2014/2015, že deseto leto zapored koordinirala projekt Mladinsko raziskovanje v obalno-kraški regiji. Včeraj popoldne je potekalo zaključno srečanje letošnjega mladinskega raziskovanja, v katerem so sodelovali učenci osnovnih šol iz obalno-kraške regije. Projekt je namenjen predvsem zgodnjemu uvajanju mladih v znanost, populiziranju znanosti in tehnike ter odkrivanju mladih talentov.

 

Državno Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije organizira Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS), namen srečanja pa je predvsem spodbuditi mlade h kreativnemu razmišljanju in inovativnosti. Na letošnjem regionalnem tekmovanju je sodelovalo 22 učencev iz šestih regijskih šol, ki so pod vodstvom osmih mentorjev pripravili devet raziskovalnih nalog. Sodelovale so OŠ Antona Šibelja - Stjenka Komen, OŠ dr. Aleša Beblerja - Primoža Hrvatini  – podružnica Ankaran, OŠ dr. Aleša Beblerja - Primoža Hrvatini, OŠ Oskarja Kovačiča Škofije, OŠ Ivana Babiča - Jagra Marezige in OŠ Vojke Šmuc Izola.    

Včerajšnje srečanje je bilo namenjeno zaključnim predstavitvam, sodelujoči so se na regionalnem tekmovanju odlično odrezali, saj se je kar osem raziskovalnih nalog uvrstilo na državno srečanje, ki bo potekalo 18. maja 2015 na Gimnaziji Murska Sobota in Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota.


Med vsemi raziskovalnimi nalogami je bila naloga z naslovom Zaporedja in njihovi redi s področja matematike in logike ocenjena kot odlična. Nalogo so pod mentorstvom Lucije Filipčič Križaj napisale Kaja Pavlin, Klara Stantič in Meta Švagelj.

Priznanja sta podelila vodja projekta doc. dr. Igor Stubelj ter koordinator projekta pred. Matevž Malej, ki sta mladim raziskovalcem namenila nekaj spodbudnih besed, pohvalila sta njihovo odlično opravljeno delo ter jima zaželela veliko veselja in vztrajnosti pri nadaljnjih izzivih.

Organizatorji ugotavljajo, da se kakovost nalog iz leta v leto izboljšuje, ocenjevalci so takšnega trenda veseli in upajo, da se v prihodnjih letih ne bo ustavil. Vsem mladim raziskovalcem želimo veliko veselja pri raziskovanju tudi v prihodnje, mentorjem pa obilo zadovoljstva ob spremljanju mladih »radovednežev«, ki so željni novih znanj in kompetenc.

 

  

Mladinsko raziskovanje 8. april 2015

9. april 2015 | FM | Raziskovanje in svetovanje

Družbena omrežja

Kazalo