Na UP Fakulteti za management pridobljena kar dva nova evropska projekta

Center za razvoj in prenos znanja (CRPZ) na UP Fakulteti za management je v minulem in tem tednu pridobil kar dva nova evropska projekta, v katerih nastopamo kot projektni partnerji, ki sta bila odobrena na razpisih v okviru programa SINGLE MARKET programme.

Projekt COASTOUR se bo izvedel v sodelovanju z UP Fakulteto za turistične študije - Turistica (dr. Emil Juvan, dr. Katarina Mušič in Miha Bratec) in je osredotočen na trajnostno in odporno preobrazbo panoge podeželskega obalnega turizma. Naša vloga bo razviti model monitoringa za spremljanje in merjenje trajnostne usmerjenosti turističnih podjetij ter spodbujanje turističnih podjetij k vpeljavi trajnostnih inovacij v turizmu. Za to bomo na ravni projekta izvedli tudi kaskadni razpis preko katerega bodo podeljena sredstva turističnim podjetjem, ki se bodo prijavila na razpis za implementacijo trajnostnih inovacij v njihove poslovne prakse in modele. Trenutno smo v fazi priprave na podpis pogodbe z EK. Predviden začetek projekta je 1. 11. 2022.

Projekt OPEN EYE t3 predvideva nadaljevanje izvajanja vloge lokalne Erasmus posredniške organizacije za program Erasmus za mlade podjetnike. Gre za 4 letni projekt v okviru katerega imamo za cilj organizirati in realizirati 40 podjetniških usposabljanj/izmenjav slovenskih bodočih/mladih podjetnikov v tujini ter tujih mladih podjetnikov pri izkušenih podjetnikih v Sloveniji. Trenutno smo v fazi priprave na podpis pogodbe z EK. Predviden začetek projekta je 1. 2. 2023.

 

 


 

 

 

 

 

5. avgust 2022 | FM | Raziskovanje in svetovanje

Družbena omrežja

Kazalo