Nova številka strokovne revije Management 18 (2)

 

Z veseljem vas obveščamo, da je pred vami objavljena nova številka strokovne revije Management, ki prinaša aktualne strokovne vsebine

V prvem prispevku osredotoča na metode napovedovanja za trajnostni razvoj in njihov pomen na področju visokošolskega izobraževanja, v drugem prispevku pa avtorja analizirata cene in obseg prodanih stanovanj v Sloveniji v obdobju 2009–2020, pri čemer analiza temelji na mikropodatkih o dejanskih transakcijah s stanovanji. Sledi tretji prispevek, v katerem avtorja predstavita rezultate raziskave, ki obravnava povezanost delovne produktivnosti in delovne zavzetosti zaposlenih na primeru izbranega podjetja. V četrtem prispevku avtorici obravnavata pomen in pojem makroregionalnih strategij Evropske unije z umestitvijo makroregionalnega razvoja v okvir kohezijske politike ter pametne specializacije. V petem prispevku avtorici raziskujeta vlogo tekmovalne debate pri razvoju ključnih kompetenc prihodnosti, kot so kreativno mišljenje, kritično mišljenje in jasna ter spoštljiva komunikacija.

V drugem delu revije vas vabim k pregledu in napovedi dogodkov na Fakulteti za management in posebnemu povabilu področnega urednika k oddaji prispevkov, ki raziskujejo aktualne managerske teme. Vsem, ki ste sooblikovali drugo številko strokovne revije Management v letu 2023, se prav lepo zahvaljujem in vas v imenu uredniškega odbora vabim, da se vključite kot bralci, snovalci idej, avtorji prispevkov in razširite glas o naši reviji.

prof. dr. Klemen Kavčič, glavni in odgovorni urednik

Strokovna revija Management 18 (2023) 2 .pdf

 


26. februar 2024 | FM | Izobraževanje

Družbena omrežja

Kazalo