Objavljen je razpis za študentske izmenjave Erasmus+

Objavljen je razpis Erasmus+ za mobilnost študentov v tujini (KA131), in sicer v državah članicah Evropske unije, Liechtensteinu, Turčiji, na Norveškem, Islandiji, v Srbiji in Severni Makedoniji za namen študija ali prakse v obdobju od 1. junija 2022 do 30. oktobra 2023.

Erasmus+ je program Evropske komisije, ki podpira aktivnosti na področju izobraževanja, usposabljanja, mladih in športa v vseh sektorjih vseživljenjskega učenja (šolsko izobraževanje, visoko šolstvo, nadaljnje izobraževanje, aktivnosti mladih itd.). Program Erasmus+ študentu omogoča, da del študijskih obveznosti na kateri koli stopnji študija namesto na matični ustanovi opravi na partnerski ustanovi v tujini. Študent se lahko v okviru tega odloči tudi pisati dodiplomsko delo ali opraviti praktično usposabljanje. Podrobnosti so navedene v razpisu.

Študij ali praksa v tujini sta dve obliki mobilnosti, ki študentu omogočata spoznavanje študentskega in delovnega življenja v tujini, osebnostno rast, večjo zaposljivost, prepoznavnost, nove izkušnje in predvsem veliko novih poznanstev. 

Pomembne informacije najdete tukaj:

BESEDILO RAZPISA

PARTNERSKE INSTITUCIJE - možnosti za izmenjavo  (.xls, 33,4 KB)

NAVODILA ZA ODDAJO PRIJAVE (.pdf, 907 KB)

MOŽNOSTI SOFINANCIRANJA (.doc, 28KB)

Prijavnico najdete v svojem ŠIS sistemu.

Rok za prijavo na izmenjavo je ponedeljek, 28. februar 2022.

Več info

Podrobnejše informacije bomo podali na PREDSTAVITVI RAZPISA, ki bo v TOREK, 15. februarja ob 12. uri. PRIJAVE niso obvezne, boste pa prejeli tako opomnik in direktno povezavo na svojo elektronsko sporočilo. Predstavitev bo potekala v angleškem jeziku.

 

Lahko pa se za dodatne informacije obrnete tudi na koordinatorko za mednarodno sodelovanje Marisol Pribac na erasmus.student@fm-kp.si.

 

Oplemenitite svoje znanje z izkušjo mednarodne izmenjave! Vabljeni k prijavi!

9. februar 2022 | FM | Mednarodno sodelovanje

Družbena omrežja

Kazalo