Poletna šola FM o korporativnem upravljanju in obvladovanju tveganj v podjetjih

Pokljuka, Izola, Koper, 2. julij 2015 – Fakulteta za management je od 8. do 22. junija 2015 gostila 15 ruskih študentov Ekonomske fakultete Moskovske državne univerze M. V. Lomonosova. K nam so prišli na poletno šolo, ki pomeni korak k uresničevanju vizije za izoblikovanje skupnega izobraževanja in skupnega gospodarskega omrežja. Ta temelji na pogodbi o sodelovanju, ki sta jo fakulteti podpisali oktobra 2014.

Program dvotedenske poletne šole na temo korporativnega upravljanja in obvladovanje tveganj v podjetjih je bil aplikativno naravnan. Udeleženci so obiskali sedem slovenskih podjetij in poslušali predavanja strokovnjakov iz prakse.

V prvem tednu so obiskali podjetje Elektro Ljubljana, kranjski Iskratel, podjetje Iskra Zaščite in Krko v Novem mestu. Vsak obisk podjetja je vključeval tudi predavanje, ki je bilo vsebinsko vezano na predstavitev poslovnega modela obiskanega podjetja.

Drugi teden so dejavnosti poletne šole potekale predvsem na Obali. Udeleženci so obiskali Luko Koper, podjetje Biaseparations iz Ajdovščine, podjetje Hoteli Bernardin in Vinakoper. Tudi tu so jim predstavniki podjetij skozi predstavitev poslovnih modelov omogočili vpogled v delovanje posameznega podjetja.

Zadnja dva dneva poletne šole so udeleženci pripravljali projektno nalogo, v kateri so predstavili možnosti vstopa obiskanih podjetij na ruski trg.   

Za udeležence poletne šole smo pripravili tudi nekaj družabnih dejavnosti: spoznavni večer, obisk adrenalinskega parka v Bohinju, izlet na Bled, pokušino vin ter spoznavanje obalnih mest. 

  

 

2. julij 2015 | FM | Mednarodno sodelovanje

Družbena omrežja

Kazalo